PAGONY RETRO

Mit jelent a könyvkiadásban 16 év?

Mit jelent az, hogy PAGONY? A 16. születésnapunk alkalmából most eláruljuk, hogy a kezdetek óta mely könyveket nem tudtuk elfelejteni... Tehát nosztalgiázz velünk! Bagossy Laura, a Pozsonyi úti Pagony boltvezetőjének szubjektív listáját olvasod.

tovább...

Ahol a szöveg és kép labdázik

Beszámoló az Aranyvackor 2017 ünnepélyes díjátadó- és kiállításmegnyitóról

2017 október 19-én kihirdetésre kerültek az Aranyvackor Pályázat díjai. A pályázatról magáról, a pályamunkákról, mesékről és képekről, jó és rossz gyerekkönyvekről olvashatsz a cikkben.

tovább...

A nagy álom egy közös mese

Sárdi Dóri, a Pagony egyik alapítója mesél

Négy gyereke mellett biztos, hogy az elmúlt 16 évben ő az, aki a legtöbb mesét olvasta reggel-délben-este és úton-útfélen. És ezenkívül a Pagony egyik alapítója, aki a család mellett ezerrel pörögve talál ki újabb terveket, menedzseli a Pagonyt. Ismerd meg most őt!

tovább...

Ahol Rumini életre kel

A legizgalmasabb szabadulósszoba tervezőjével beszélgettünk

Nyit az ország első, kimondottan csak gyerekeknek szóló szabadulósszobája, ráadásul nem is akármilyen! Matrózruhába bújva te is felszállhatsz a Szélkirálynőre, és kalandozhatsz, kipróbálhatod magad, mennyire vagy ügyes és talpraesett! A Rumini kalandszoba tervezője, Endresz Ági - ő mesél most.

tovább...

Az életet vagányan és jókedvűen kell viselni, avagy milyen apa Nényei Pál

Apás ősz a Pagonynál 2.

Vajon milyen apa Nényei Pál, Az Irodalom visszavág szerzője? Hogy megtudjuk, a legilletékesebbet kérdeztük meg: feleségét, Szabó Borbálát, a Nincsenapám, seanyám című, Tilos az Á könyvek kiadásában megjelent regény szerzőjét. Mégpedig úgy, hogy Nényei Pál nem is tudott az interjúról. Amit most olvastok, neki is meglepetés.

tovább...

A LILA LIBA és ami utána jött

Interjú Kertész Erzsivel

Kertész Erzsi a Panthera és a Ludmilla megoldja után most azoknak a gyerekeknek írt könyvet, akik még csak most ismerkednek a betűkkel. A Feltaláló vicces, izgalmas mese kisiskolásoknak. De vajon hogyan tanult meg íni és olvasni Kertész Erzsi? Mik voltak az első olvasmányai? Milyen könyvet ajánlana kezdő olvasóknak? Interjúnkból kiderül.

tovább...

Ahol fogasra akaszthatjuk a gondjainkat

Dániel András köszöntője a Pécsi Pagony könyvesbolt megnyitóján

2017. szeptember 16-én nyílt meg a Pagony hatodik könyvesboltja Pécsett, a Széchenyi tér 2. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón rengeteg gyerek és felnőtt vette birtokba az üzletet, Dániel András köszöntője pedig nem csak a boltot nyitotta meg, de azt is hűen kifejezte, mit gondolunk a könyvekről és a könyvesboltokról a Pagonynál.

tovább...

Pécs Pagonyra éhezett!

Ismerd meg a Pécsi Pagony vezetőit

A képen Kovács Judit és Budavári Zoli, ők a legújabb Pagony nagyon boldog motorjai. Ahhoz, hogy személyesen találkozz velük Pécsre kell menned, ahol egy közel 82 négyzetméteres csodaszép mesebeli bolt vár majd téged, tele a legjobb könyvekkel, játékokkal. Hogy kik ők, milyen programokkal várnak téged is, az kiderül a velük készült interjúból. Olvasd el!

tovább...

Saru, sör, vízpart, balzsamos éj

Mit csinál a szerző nyáron? 25. rész – Interjú Bernát Barbival

Lassan ugyan véget ér a nyár, de Bernát Barbi illusztrátor minden percét kihasználta, sőt! Ha elolvasod a nyár elején vele készült interjút, akkor megtudhatod, hogy mi az, amit biztosan eszik a strandon, és hogy hogyan töltötte a gyerekkori nyarait.

tovább...

Sütihasználati beállítások