A strand a legunalmasabb hely a világon

Mit csinál a szerző nyáron? 24. rész – Interjú Mészöly Ágnessel

Mivel tölti a nyaratMészöly Ágnes, a Szabadlábon és még más számtalan gyerek- és ifjúsági könyv szerzője? Érdekel milyen könyveket olvas ebben a hőségben vagy, hogy miket ajánl az olvasóknak? Kattints és olvasd el a cikket!

tovább...

Itt minden, de tényleg minden megtörténhet!

A film, ami tökéletesen beszél kufliul

Megszállták a mozikat a kuflik. Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, sőt egy vadonatúj kufli-könyv is megjelent! A premier és az új kötet kapcsán Dániel Andrást, a kufli-könyvek szerzőjét és illusztrátorát kérdeztük.

tovább...

Végre szabad vagyok!

Mit csinál a szerző nyáron? 22. rész - Interjú Wéber Anikóval

Wéber Ankó írta Az osztály veszetese és az El fogsz tűnni című könyveket, melyek alapjaiban változtatták meg az iskolai életről alkotott elképzelésünket. Az alábbi nyári interjúban most megtudhatod, hogyan nyaralt régen és most a szerzőnő, miket olvas nyárom, és hogy mit eszik legszívesebben fagyi helyett...

tovább...

Mesetenisz

Berg Judit és Kertész Erzsi közös meséje

Különleges kalandra hívtuk Berg Juditot és Kertész Erzsit: arra kértük őket, hogy a nyári hőségben írjanak egy közös mesét. A kaland úgy zajlott, mint egy teniszmeccs: Erzsi szervált, azaz megírta az első bekezdéseket, aztán Judit fűzte tovább a történetet. Így állt össze a hat részből felépülő mese, melyet most hat részletben közlünk. Érdemes minden nap visszatérni, mert nap-nap után bővülni fog a mese...

tovább...

Minden, amit tudni akartál az igazi Palacsinta táborról

Interjú Vadadi Adriennel

Bár sokan nem tudjátok, A Palacsinta tábor című könyvben leírt tábor valóban létezik. Most ennek a tábornak minden titkáról kifaggattuk Adriennt, sőt a hamarosan érkező könyveiről is mesélt nekünk.

tovább...

Mindenkinek van egy jó könyvünk!

Ezekkel várunk a Könyvhéten!

Ez a nyár is nagyon színes, itt, a Pagonyban: rengeteg friss könyvvel készülünk a Könyvhétre! Sok-sok kedvelt sorozatunk folytatódik újabb résszel, olyan újdonságunk is lesz, amibe gyorsan beleszeretsz majd, és olyan is, aminek a rajzai ejtenek elsőként rabul
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen újdonságok jelennek meg nálunk Könyvhétre, sok kötetnek nagyon fogsz örülni!
A Könyvhéten megtalálod őket a Vörösmarty téren, keresd a Pagony pavilonját!

A könyveken kívül sok-sok programmal és dedikálással várunk június 8-12. között a Vörösmarty téren! Válogass innen!

tovább...

Én rajzolom Szofit!

Ismerd meg a spanyol illusztrátort!

A Szofi könyvek egyre népszerűbbek, és most végre megismerheted a mindig mosolygós és vagány spanyol iluusztrátort is, akivel személyesen is találkozhatsz majd!

tovább...

Mentőcsónakban egy hobbittal

Interjú Dániel Andrással, a kuflik atyjával

Dániel András rendhagyó gyerekkönyveket ír. Mondhatni különlegeseket. De hát milyen könyveket is lenne érdemes írni gyerekeknek, akik mind különlegesek. Mi is rendhagyó kérdéseket gyűjtöttünk össze számára, ő pedig különleges válaszokat adott.

tovább...

Pattanj nyeregbe!

Interjú Vadadi Adriennel, a Kockacukor lovassuli szerzőjével

Szereted a lovakat? Szívesen elolvasnál egy olyan könyvet, ami amellett, hogy megszeretteti a gyerekekkel az irodalmat, még azt is megtanítja, hogyan kell gondozni egy lovat? Sőőőőt! MÉG LÓPACI GONDOLATAID IS MEGHALLHATOD!!!

Kattints a cikkre és olvasd el ezt az interjút Vadadi Adriennel, aki pontosan ismeri a pacik lelkét.

Sőt, ismerd meg a Kockacukor lovassulit is!

tovább...

Sütihasználati beállítások