Egy kocsi, két kutya és egy halom kincs

Így olvasd a Dudás Dixi-sorozatot!

Dixi és Ottó történeteivel a gyerekek egyből kedvet kapnak az önálló olvasáshoz. Ha képes, jó poénokban gazdag, rövid és frappáns mondatokkal megtűzdelt könyvet szeretnél a gyereked kezébe adni, akkor kezdd a Dudás Dixi-sorozattal, először A nagy autóversennyel, majd folytassátok A nagy gyémántrablással!

tovább...

Tavaszváró versek

A kortárs líra legszebb zöngéi

Szépen lassan beköszönt a tavasz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan ragadja meg az évszakváltást a kortárs gyereklíra, akkor olvasd el ezt a verscsokrot, amit a ismert és kevésbé ismert magyar költők köteteiből válogattunk össze! Így egyben betekintést is nyers a kortárs gyerekversek szíves világába!

Bónuszként egy felnőtt verset is beleraktunk, mert nem bírtuk ki...

tovább...

Angol humor nyomozó kutyákkal

Ismeritek Dudás Dixit?

Szereted a vicces, képes könyveket? A jó humorral megformált mondatokat és a szórakoztató karaktereket? Akkor mindenképpen meg kell ismerned Dixit és Ottót, a két kutyust, akik mindig valamilyen izgalmas kalandba keverednek! 

Velük a kezdő olvasók egy pillanat alatt lendületbe jönnek!

tovább...

A legjobb könyvek kezdő olvasóknak

Személyes vallomás örök kedvencekről

Most egy gyakorló anyuka mesél nektek arról, hogy a gyerekei, hogyan és milyen könyvekkel szerették meg az önálló olvasást.

Ha van kezdő olvasó a családban, mindenképpen érdemes egy-két trükköt ellesni a cikkből!

tovább...

Pagony könyvek a színpadon

Mit érdemes megnézni?

Egyre több az összefonódás a gyerek- és ifjúsági irodalom, és a színház között. Tendencia, hogy a sikeres könyvek előbb-utóbb színpadon végzik. Sok a jó alapanyag, és szerencsére egyre több az olyan színház, alternatív társulat is, ahol komolyan veszik a legfiatalabbakat, és tudatosan nevelik ki a jövő közönségét.

De hol és mit érdemes megnézni? Mi mindent láttunk, és eláruljuk!

tovább...

Süt a nap, nincs suli, és rejtély van a szomszédban

Kamaszkritika A nádas titkáról

Négy budapesti kiskamasz, Marci, Bence, Gréti és Sára a határ menti Gerlésen nyaralnak, amikor felfigyelnek a falu szélén fekvő nádasban világító furcsa éjjeli fényekre. Krisztiánnal, a helyi talpraesett fiúval kiegészülve megalapítják a Lidércfény Nyomozóirodát, hogy kiderítsék, ki is rejtőzik a nádasban, és mi lehet az éjjelente érkező csónakok titokzatos rakománya.

tovább...

Bakos Virág, azaz 7 pontban a kamaszkorról

Kamaszkritika az Egy majdnem normális család sorozatról

Minden embernek az éppen aktuálisan olvasott könyvében van egy olyan személy, akivel a többi szereplőnél jobban szimpatizál. Akiről most szó lesz az nem más, mint Bakos Virág, az Egy majdnem normális család sorozat főszereplője. Az én helyzetem, lelki állapotom, az életem leginkább rá emlékeztetné az embert. Virággal nagyon lehet azonosulni. A szó teljes, valamint elsődleges, másodlagos, harmadlagos, fordított és kipárnázott értelmében is. Ezért nekünk, kamaszoknak könnyű megérteni őt. A felnőtteknek? Próbálják meg!

tovább...

Kinek nem világos, hogy mitől lesz „rémálom a lány élete”?

Kamaszkritika az Egy szót se szólj!-ról

Manapság egyre több könyv szól a korosztályomnak, a kamaszoknak, és ezzel párhuzamosan nő az olyan kötetek száma, amik tabutémákat boncolgatnak. A legtöbb a felnőtté válás rögös útjáról szól, amibe természetesen beletartozik a többi tinédzser piszkálása. Ha valaki meg meri mondani nekik, hogy nincsen igazuk, akkor jön a piszkálás, a szívatás, a kitaszítás – csak a „szokásos”.

tovább...

Te felszállnál a körhintára?

Könyvismertető Timo Parvela kultikus meséjéről

Hogyan érzékeli a gyerek az időt? Emlékezz vissza! Milyen nyúló, furcsa érzés volt gyereknek lenni... A finnek kedvencei, Timo Parvela és Virpi Talvitie a vitathatatlan szakmai elismerések mellett a gyerekek legnagyobb kedvencei. Hogy miért? Mert pontosan emlékeznek, milyen érzés várni a kiteljesedésre. Sőt, mi több, pontosan tudják, hogyan lehet ennek az érzésnek utat mutatni.

tovább...

Sütihasználati beállítások