Te felszállnál a körhintára?

Könyvismertető Timo Parvela kultikus meséjéről

Hogyan érzékeli a gyerek az időt? Emlékezz vissza! Milyen nyúló, furcsa érzés volt gyereknek lenni... A finnek kedvencei, Timo Parvela és Virpi Talvitie a vitathatatlan szakmai elismerések mellett a gyerekek legnagyobb kedvencei. Hogy miért? Mert pontosan emlékeznek, milyen érzés várni a kiteljesedésre. Sőt, mi több, pontosan tudják, hogyan lehet ennek az érzésnek utat mutatni.

tovább...

Olvasósarok: Égig érő szerelem

Olvass bele!

Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.
De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes…

tovább...

Képzőművészet, gyerekirodalom és színház

Egy jó program a Magyar Nemzeti Galériában

Ha még nem tudod, mi az a Mini Textúra, és mi köze van hozzá a Pagonynak, akkor a következő mini-interjúból megtudhatod! Schlett Anna, a múzeum kommunikációs főosztályvezetője, a Mini Textúra szervezője válaszolt kérdéseinkre, hogy te is szó szerint képben legyél! Jegyek már kaphatók!

tovább...

Így érettségizz le magyarból!

4 +1 tuti tipp a sikeres érettségihez

Mindenki gyűlöli az órákig, napokig tartó magolást, aminek - lássuk be - nincs is semmi értelme. A tanulás is olyan, mint mondjuk a sport, akkor leszel benne hosszútávon sikeres, ha közben élvezed is. Itt egy sorozat, ami teljesen beszippant és közben észre sem veszed, hogy megtanultad az egész világirodalmat. Most Az irodalom visszavág!

tovább...

Nényei Pál újra visszavág!

Alternatív irodalomóra nem csak kamaszoknak

Megérkezett Az irodalom visszavág második része, s mint az alcím is sugallja, ebben a kötetben a Paradicsomtól indulunk, hogy elérkezzünk a Pokol kapujához! De várjunk csak, ha megint az elejéről kezdjük, miért is beszélhetünk folytatásról?

tovább...

Hogy segíthetsz a beilleszkedésben?

mese a barátság varázslatos erejéről

Oliver Jeffers A pingvin és a kisfiú címűcsodálatos sikerkönyve után, most megnéztük közelebbről, miért imádják a gyerekek a két jó barát történetének második kötetét, a Fent és lent című képeskönyvet.

Ezzel a mesével megtapasztalhatod, a barátság biztonságát, miközben a beilleszkedés feszültségei mesés módon kámforrá válnak.

tovább...

Természetes VS. klasszikus orvoslás

Így (is) olvasd a Dani és az elveszett születésnap című könyvet!

Dani a hatodik születésnapja előtt skarlátos lesz, és úgy néz ki, le kell mondani a zsúrt. Sőt, ennek tetejébe egy veszélyes lázálomban találja magát, ahol maga küzdhet meg a vörhenyeivel. Jeli Viktória és Tasnádi István, Az Időfutár-sorozat, valamint a Rozi az égen szerzői újabb meseregényükben a betegség és gyógyulás természetes testi-lelki folyamatait mesélik el. 

Sokat tanulhat és gyógyulhat a regénnyel az egész család.

A jelenlegi protokollról, a klasszikus és a természetes orvoslásról Farkas Zsuzsanna természetgyógyász, dietetikus hallgató mesél nekünk.

tovább...

Málnanyelv és Tejbajusz

Olvass bele a Dani és a megkerült születésnap című meseregénybe!

Dani nem mindennapi kalandba csöppen, amikor megpróbálja megmenteni a betegsége miatt lefúlt szülinapi buliját. A skarlát leküzdése elevenen jelenik meg a kisfiú lázas utazásában: egy új világba csöppen, ahol ő a hős, akinek győzelemre kell vinni a jóságos népet a zsarnok Tejbajusz és Málnanyelv és gonosz katonáik, a vörhenyek ellen

Tarts vele te is! Mentsd meg Dani születésnapi buliját és győzd le a betegségeket ezzel a varázslatos mesével!

Ám mindenek előtt olvass bele ebbe a végtelenül vicces és izgalmas meseregénybe!

tovább...

Gyógyulj könyvekkel!

fertőzzön az olvasás!

Már nagyon unalmas a hideg! Főleg, folyton beteg valaki a családból... Most összeszedtük a legjobb orvosos, kórházas, otthon pihenős könyveket.Február 15-ig 20% kedvezménnyel tudod megvásárolni a legszuperebb könyveket, betegségről, gyógyulásról, lázas álmokról és igazi győzelmekről!

Ebben a szemlében minden korosztálynak találsz egy gyógyulós történetet! Fedezd fel a mesék gyógyító erejét!

tovább...

Sütihasználati beállítások