“Én is megmásztam egy nagy hegyet”

Interjú Kertész Erzsivel, a Panthera - A hógömb fogságában című regény szerzőjével

Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult… Aztán hirtelen egy igazi hegyet kellett megmászni egy csapat gyereknek a kegyetlen kincsvadász Johny fogságában. Ha tudni akarod, mi az olvasóvá nevelés kulcsa, akkor meg kell ismerned egy izgalmas, letehetetlen és meglepően vicces kalandregény dinamikáját!

Kertész Erzsit kérdeztük aPanthera - A hógömb fogságában című könyve kapcsán.

tovább...

Segítség, még mindig (majdnem) normális a családom!

Ruff Orsi írása a Most már igazán-ról, a Stand-up! folytatásáról

A nyári szünet utolsó napjaiban Bakos Virág az ágy alól, a pormacskák közül halássza elő naplóját, melyet valamikor a „Nagy Lekapcsolás” idején hagyott abba. A lusta nyári napok sem teltek eseménytelenül, de ami ezek után történik, az mindenképp rögzítésre érdemes. Ki hagy névtelen fenyegető üzeneteket a lakásajtóban? Mit látott meg véletlenül Virág a Balaton partján? Hogyan kerül egy forgatásra, és ki hívta el egy madárlesre? Vajon ki után sír Vera, és mi tűnt el Helga néni lakásából? A válaszokat Molnár T. Eszter sorozatának második része rejti.

tovább...

Hogyan születik a könyv? 2. rész

Az illusztrátor: Kőszeghy Csilla

A könyvkészítés egyik leglátványosabb része, amikor a szöveg illusztrációkkal egészül ki. Cikksorozatunkban most Kőszeghy Csilla illusztrátor mesél arról, hogy hogyan születtek meg az ő fejében a Két kis dinó Krétán című könyv rajzai, hogyan dolgozik együtt Berg Judittal, és hogy melyik az ő kedvenc képe.

tovább...

Hogyan születik a könyv? 1.

A szerző: Berg Judit

Izgalmas cikksorozatot indítunk: bemutatjuk, hogyan születik meg egy a könyv! Most kiderül, hogy a kézirattól kezdve, kik és hogyan foglalkoznak a szöveggel, illusztrációval, kiderül, mit csinál a szerkesztő és mit tördel a tördelő, megmutatjuk, mi történik egy nyomdában, és hogy hogyan kerül az elkészült mű a könyvesboltok polcaira. 
Kövesd végig aKét kis dinó Krétán című legújabb könyvünket, olvasd el Berg Judittal készült beszélgetésünket.

tovább...

Hogyan születik a könyv? 3. rész

Válaszolnak a szerkesztők: Kovács Eszter és Győri Hanna

A szerkesztő minden szerző mumusa... Vagy mégsem? Hogy van ez a Pagonyban? Egyáltalán, mit csinál a szerkesztő? Hogyan születik a fülszöveg? És ki találja ki a könyvek címeit? Reméljük, cikksorozatunk harmadik részében, az író és a könyvillusztrátor titkai után újabb érdekességet tudsz meg arról, hogyan is születik egy könyv - jelen esetben a Két kis dinó Krétán. Szerkesztőink, Kovács Eszter és Győri Hanna válaszolnak.

tovább...

Berg Judit és az olvasás

Interjú az olvasásról és ami mögötte van

A Rumini és még sok-sok más történet írója gyerekként kezdetben hadilábon állt az olvasással. Talán pont ezért is sikeres a Két kis dinó-sorozat, aminek köteteit sok gyerek elsőként olvassa el önállóan. A következő miniinterjúból az is kiderül, milyen az a könyv, amit Berg Judit szerint egyáltalán ne adjunk egy olvasni tanuló gyerek kezébe!

tovább...

Ez gyerekjáték!

Jókedv az egész családnak

Mindjárt itt az őszi szünet! Akár a szórakoztató családi programokat szervezed, akár tudatosan már most elkezdesz készülődni az ünnepekre: itt a helyed! Most csupa abbahagyhatatlan játékkal készültünk! Ezeket szeretjük mi, ezeket játsszuk mi a szünetben. 

Most minden családtagot játékba hozunk!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlója.

tovább...

Írni és olvasni tanultok?

Jó könyvek kezdőknek

 Vicces versek? Kreatív írásgyakorlás? Hantázó állatok? Vagy küzdelem a Minecraft hőseiként? Ebben a szelében akár igazi könyvmoly a gyereked, akár kifejezetten a hideg rázza az irodalomtól, tuti megtalálod azt, amivel megérinti a könyvek varázslatos titokzatossága.

Így szeressetek, tanuljatok olvasni közösen és egyedül!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

tovább...

Történeteim a saját emlékeim

Interjú Vadadi Adrienn meseíróval

Vadadi Adrienn igazi óvónéni! A gyerekekre teljesen ráhangolódva, abszolút empátiával ír. Meséit olvasva az az érzésem támad, hogy minden zökkenő nélkül egyszerre tud gyerek és felnőtt lenni. Népszerű ovis mesesorozata után az Alma utca 22.című regényével egy picit más hangon szólítja meg a nagy ovisokat, kisiskolásokat. Főhősei ízig-vérig szeretetreméltó gyerekek. A kalandjaik pedig folytatódnak a Nyomás a suliba! történeteiben: Misi, az Alma utca főhőse végre iskolás lett!

A kisiskolás tapasztalatai, valamint a könyv kapcsán kérdeztük Vadadi Adriennt. Olvasd el az interjúnkat!

tovább...

Sütihasználati beállítások