Strandpapucs

Nyomás a suliba! - a könyv első fejezete

Jó volt a nyár a nagymamám, Nani házában Balatonfenyvesen, de azért örülök, hogy végre itthon vagyunk az Alma utcában. Mert hiányzott anyu, apu, a házunkban lakó gyerekek, Kamilla, Piros, nagy Marosi, kis Marosi. És Elek bácsival a fészerezés, meg minden! Azért Kamillával és Marosiékkal egy kicsit Balatonfenyvesen is találkoztam, egyedül csak Pirossal nem. - így kezdődik Vadadi Adrienn Nyomás a suliba! című könyvbe, olvasd tovább a mesét itt és most!

tovább...

Ahány Hoppi, annyi szokás...

Vidám mesekönyv kicsiknek

"A hoppik ugyanis sokfélék voltak, akár az emberek. Voltak köztük öregek és fiatalok, kövérek és soványak, vidámak és morcosak, kedvesek és fafejűek. Voltak köztük kínai, mexikói, amerikai, angol, francia, brazil, japán hoppik,
és még vagy százféle különböző nemzetiség, százféle szokással, mesével, étellel,babonával. Mondom: épp, mint a nagyvilág kicsiben."- ismerd meg a hoppik sokszínű világát, olvasd el ajánlónkat az új könyről.

tovább...

A színes zokni különös esete

Családi mese tele szeretettel és humorral

Pungor András, akit politikai újságíróként ismerhettünk meg, azt mondja, egy komoly szakértelmet igénylő cikknél jóval nehezebb gyerekeknek írni. Ő mégis könnyedséggel ragadja meg az ötéves Tomi jellemét, aki végigvezet minket az ötödik kerületi kalandos napjain.

Imerd meg aZozi mindig hazajön című mesét!

Vujovits Júlia írását olvasod.

tovább...

Olvass bele a legújabb cuki mesénkbe!

Hamarosan megjelenik a Zozi mindig hazajön című könyvünk

Elég egy kedvenc zokni, egy hóbortos család, még hóbortosabb szomszédok és Tomi szemével nézve a világ kész csoda! Főleg, ha egy gyönyörű szőke lány is színre lép!

Pungor András tanárként, tévés szerkesztőként, újságíróként, rádiós szerkesztőként dolgozott és jelenleg is folyamatosan ír. Sajátos, szuggesztív fantáziavilág, erős érzelmek, játékosság jellemzi szövegeit. Első könyve a Pagonynál a Kárókaresz és Angyalandivolt. 

Olvass bele a legújabb meséjébe!

tovább...

Minden, ami Bogyó és Babóca

Összeszedtük a legmenőbb Bogyó és Babócás termékeket

Bogyó és Babóca a gyerekek legnagyobb kedvencei. Nincs olyan kicsi, aki ne rajongana a bogárkák kedves kis kalandjaiért. Óriási sikerüknek hála, a legváratlanabb helyeken bukkannak fel. Nézd meg, hogy mi minden van, amit a mesehősök ihlettek!

tovább...

A vázlat végleges mű is lehet

Interjú Kárpáti Tiborral, a Puszi, nyuszi! alkotójával

Vajon milyen lehet egy grafikus élete? Ismerd meg Kárpáti Tibort, aki a magyar gyerekkönyvek népszerű illusztrátora! Az alkotót a most megjelenő könyve, a Puszi, nyuszi! kapcsán kérdeztük képekről, alkotásról, vagy arról, mi népszerű itthon, és mi az amerikai piacon. 

Gyovai Katalin interjúját olvasod.

tovább...

Az Alma utcai banda újra itt van!

Nyomás a suliba! - Vadadi Adrienn legújabb meskönyve

Az Alma utca lakói most sem unatkoznak! A vidám nyár után Misi iskolába megy és a kalandok folytatódnak. Könnyen olvasható szöveg, lendületes, élénk rajzok kísérik a gyererekek mindennapi történetetit, nem lehet megunni! Olvasd tovább ajánlónkat aztán Nyomás a suliba!

tovább...

Izland az ellentmondások országa

Interjú Jónína Leósdóttirral, a Halálkomoly c. könyv szerzőjével

Az írónő személyes élményeiről mesél; a kamaszkori depresszió leküzdéséről, az ellentmondásos érzelmek feloldásáról és a társadalmi problémák megoldásáról.
Olvassátok el Dunajcsik Mátyás interjúját Jónína Leósdóttirral!

tovább...

Hipp-hopp, hoppik!

Kuliisszatitkok a Hoppik című animációs film nyomán

Kíváncsi vagy, hogyan született, honnan jött a a Hoppik ötlete? Kik és hogyan rajzolták a figurákat?
Olvass interjút: kérdéseinkre most Horváth Károly, a könyv illusztrátora felelt.

tovább...

Sütihasználati beállítások