Bárcsak Mira helyében lehetnék...

Kamaszkritika A Szelek Tornyához

Az élet nehéz, ha egyedül van az ember… Ezt legjobban Szellő Mira tudja. De neki van eközben a legnagyobb szerencséje is, hiszen 15 évesen megismerkedik osztálytársának, Ulinak igazi énjével, aki megmenti őt egy sas fejű, oroszlán testű lény képében, ráadásul Uli ugyanazon a napon, órában és percben született, mint Mira. Onnan kezdve ő lesz számára a legfontosabb… Így kezdődik a Tilos az Á legújabb könyve, A Szelek Tornya, és megkezdődnek főhőseink kalandjai...

tovább...

Izgalmas, belevaló és szuperhősös, mi az?

A Bence és a türkiz Nabu!

Bence egy átlagos harmadikos kisfiú, kedvenc étele a bolognai spagetti, kedvenc játéka pedig a Türkiz Palástot Viselő Nabu (röviden türkiz Nabu). Amikor a hatodikos Nagy Pelva elveszi tőle a játékot, Bence és legjobb barátja terveket szőnek a visszaszerzésére, és végül nem a kókuszgolyóba rejtett csótány trükkje lesz a megoldás… Magyari Péter újságíró első gyerekkönyvét Lanczinger Mátyás jópofa rajzai díszítik, és tényleg nemcsak gyerekeknek szól, hanem kifejezetten szórakoztató a szülők számára is.

tovább...

Elvették Nabut!

Olvass bele a Bence és a türkiz Nabuba!

Az egész úgy kezdődött, hogy a harmadikos Bencétől elvették a türkiz Nabuját. Hogy ki is az a Nabu? A legeslegmenőbb szuperhős, akinek öt fegyvere van: egy kés, egy aknavető, egy pisztoly, egy dobócsillag és egy elektromos sokkoló. Bence a mandulaműtétje miatt kap egy türkiz Nabut, amit aztán a hatodikos Nagy Pelva rögtön az első nap el is vesz tőle az iskolában... Olvass bele a Bence és a türkiz Nabu első fejezetébe!

tovább...

Friss játékok az egész családnak

újdonságok a Pagony boltjaiban

Megérkeztek a legújabb Djeco termékek! A méltán népszerű francia játékmárka mára az egyik legmenőbb kiegészítője a gyerekszobáknak és nem csak a gyerekek örömére... Szemlénkben megmutajuk nektek, hogy milyen újdonságokat találtok a Pagony boltjaiban.

tovább...

Újra együtt Bogyóval és Babócával!

Megjelent Bartos Erika 25. Bogyó és Babóca kötete

Hurrá, hurrá!!! Mindjárt itt a Könyvfesztivál, ami nem is akárhogyan indul. Ugyanis a rajongók nagy örömére végre megérkezik a legfrissebb Bogyó és Babóca kötet, a Bogyó és Babóca virágai. Lassan nincs olyan bölcsis-ovis, akinek a könyvespolcán ne lenne egy-két Bogyó és Babóca kötet. Vannak igazi rajongók, akiknek megvan mind a 24 kötet. Ők biztos, hogy tűkön ülve várják, hogy beszerezhessék a várva várt 25.-et.

tovább...

8 dolog, amiben a Lány vagyok más, mint a többi kamasz-túlélőkalauz

Lánynak lenni jó!

Végre egy könyv, ahol minden, de TÉNYLEG MINDEN szóba kerül. A Lány vagyokban (és ha már itt tartunk, a Fiú vagyokban) nincsenek tabuk: beszélünk a menstruációról, az első melltartó megvételéről, a magabiztosságról, a randizásról, a divatról, a biztonságos szexről, a transzneműségről, a nemi egyenlőségről, a hajfestésről, a testsúlyról, a szerelemről… de legfőképp arról, hogy végül úgyis minden rendben lesz. Mindezt elképesztően humoros tálalásban. Ne feledd: a mai kor lánya és a holnap nője vagy!

tovább...

A könyv, ahol nincsenek tabuk

Ezzel a könyvvel nem nehéz fiúnak lenni!

Fiúnak lenni nehéz – állítja a Fiú vagyok szerzője, James Dawson. Álljunk csak meg, mi van? Egy olyan világban világban élünk, ami rengetegszer a férfiaknak kedvez… Akkor mi is olyan nehéz a fiúknak? A válasz egyszerű: fiúból Férfivá válni, na az kemény. Szerencsére a Tilos az Á új könyvének elolvasása után egy kicsit könnyebb lesz minden, hiszen a Fiú vagyok (és persze testvére, a Lány vagyok) minden, de tényleg MINDEN kérdésedre választ ad!

tovább...

7+1 ok, amiért a Fiú vagyok mindenkinek kötelező

És nem csak fiúknak!

Nem ismerem James Dawsont, de van egy olyan érzésem, hogy baromi jófej lehet. A Fiú vagyok szerzője elképesztően hitelesen és zseniális humorral ír a kamaszokat foglalkoztató kérdésekről, finomkodások és tabuk nélkül. Emellett persze még vagy száz másik ok is van, amiért ez a könyv kötelező olvasmány mindenki, de főleg a tizenéves fiúk számára: következzen ezek közül is a legfontosabb 7 (plusz egy)!

tovább...

Ha sarokba szorítanak, küzdök

Szakács Eszter: A Szelek Tornya

A vakáció utolsó napján Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét... Olvass bele, hogy kezdődött A Szelek Tornya!

tovább...

Sütihasználati beállítások