Ajándékozz élményt karácsonyra!

3 karácsonyi ajándék, ami biztosan nem tud a sarokban porosodni

Ahogy Babarókától megtanultuk, minden ajándéknak örülünk, de az élményajándék a legeslegjobb! Egy emlékezetes napra évekig is vissza-visszagondol az ember. Ne feszüld túl az ajándékvadászatot, van 3 tuti tippünk a számodra! Kattints ide, és ismerd meg mind!

Kalandszoba gyerekeknek – Ha esik, ha fúj

316682684_123127707255471_7108317590731728598_n.jpegFedezd fel a Titkos fiókot a Pagony Cafe - Dióban, a Bakáts Pagony szomszédságában - Előkészületben

Hamarosan elmerülhettek Kicsibácsi, Kicsinéni, na meg Imikém világában a Pagony legújabb kalandszobájában, a Bakáts téren nemrég megnyitott Dió kávézó emeletén. Az egész kávézó a Dániel András által megalkotott kicsit retro, kicsit abszurd, mégis nagyon otthonos mesevilág hangulatát árasztja, a legizgalmasabb része a helynek mégis az emeleten kialakított kalandszoba.

Itt két különböző kihívást próbálhattok majd ki, melyek két különböző nehézséggel játszhatók, hogy 7-10 éves gyerekeknek és 10-14 éves kalandoroknak is tökéletesek legyenek. Az egyiket ráadásul angolul is kipróbálhatjátok! A kalandszobát leginkább kis csoportoknak, 3-4 főnek ajánljuk, de kettő és 6 fővel is szuperül játszható, ha kisebb vagy éppen nagyobb csapatban érzitek jobban magatokat.

Látogassatok el a Dióba, igyatok valami finomat, csapjatok le egy isteni szendvicsre, és játsszatok egy jót Kicsibácsiékkal!

Hamarosan!

rumini-04.jpgMerülj el Rumini kalandjaiban a Bartók Pagonyban!

A Rumini kalandszoba izgalmas, játékos módon, a gyerekek aktív közreműködésével, az átélés élményével teszi élővé Rumini kalandjait, abban az esetben is, ha még nem olvasták a regényeket. A Rumini kalandszobában két különböző, de egyforma nehézségű pályán próbálhatjátok ki magatokat. Ha az egyiket teljesítettétek már, biztosan visszajöttök majd a másikra is!

A küldetések teljesítése során a csapat minden tagja kiveszi részét a feladatokból, így egyforma sikerélményt él át mindenki. A feladatoknál szükség lesz az összefogásra, csak úgy teljesíthető a végső küldetés. Igazi csapatépítő kaland családoknak és baráti társaságoknak egyaránt.

A pályákat 8 év felettieknek ajánljuk, szülői felügyelettel. 10 éven felül már önállóan is látogatható mindkét pálya. Egy-egy pályán 4-7 fő játszhat, összesen 14-en kalandozhattok egy időben, két pályán. Rumini-rajongóknak kötelező, de minden kisiskolásnak felejthetetlen élmény lesz majd!

rumini-08.jpgTudj meg mindent a Rumini kalandszobától itt!

Négyen, öten, hatan vagy heten kalandoznátok, de még nem tudod, mikor? Esetleg ajándékba adnád az élményt? Kattints és szerezd meg az utalványodat most!

Irodalomóra a kalandszobában? Lehetséges!

Tudtad, hogy a Rumini kalandszobába osztályokat is várunk? A másodikas, vagy idősebb gyerekek itt egy rendhagyó irodalomóra keretén belül, játékosan ismerhetik meg Rumini kalandjait, és természetesen felfedezhetik a kalandszobát.

Tudj meg többet itt!

Ünnepeljétek meg a gyerkőc szülinapját Ruminivel!

Egy kalandszoba-szülinapnál tényleg nem tudunk semmi emlékezetesebbet elképzelni! Az esemény magában foglal egy 45 perces játékot a kalandszobában és kb. 1 óra tortázást és ajándékozást. Erre egy különtermet biztosítunk ahova társasokat és kártya játékokat is készítünk be a gyerekeknek.

A részletekért kattints ide!

Levelezz Trikóval és Nyammal! - Ki sem kell mozdulnod otthonról

unicefxpagony-cover_feher_final.jpg

Két kis dínó a világ körül

Mindenki szeret levelet kapni. Pláne a gyerekek. Főleg, ha két kedvenc mesehősük küldi nekik egy messzi-messzi országból. Az UNICEF Magyarország programjában Berg Judit és Kőszeghy Csilla kis dínói kelnek útra, és mutatják be a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait.

A programra előfizető családok egy éven át, havonta egy névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal, így a család a két kis dínó és az UNICEF segítségével utazhatja be a világot.

Az előfizetésekből befolyó bevétel az UNICEF gyermekeket segítő munkáját támogatja. Az előfizetésre fordított összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a leginkább rászoruló gyerekek. A támogatások lehetőséget adnak arra, hogy a nehéz körülmények között élő gyerekek is játszhassanak és tanulhassanak.

Állítjuk, hogy adni legalább olyan jó, mint kapni, hát még egyszerre a kettőt! Az UNICEF kampányának támogatásával lehetőséged van rá!

Itt részletes információkat találsz a programról!

Kalandséta - Sétálj bele a mesébe!

Családi programot szervezni, ráadásul olyat, amit a család minden tagja élvez, nem könnyű. Rengeteg dologra kell figyelni: senki se álldogáljon unott arccal, legyen megfizethető az ára, kényelmesen megközelíthető a helyszíne, legyen biztonságos a kisebbek számára is, és még sorolhatnánk. A Pagony városi kalandsétáinak tervezése során ezekre a kritériumokra fokozottan figyeltünk, hogy nektek ne legyen más teendőtök, mint jól érezni magatokat!

Bár a közeljövőben nem reménykedhetünk kellemes, meleg napokban, mégis ajánljuk figyelmetekbe a sétákat, hiszen foglalhattok tavaszra is időpontot, vagy eltehetitek ezt a tippet egy nyári születésnap vagy őszi családi délután alkalmára.

A kalandséták kedvenc pagonyos íróitok meséire épülő, játékos, nyomozós feladványokból álló városi séták, ahol Budapest csodaszép részein kalandozhattok. Ismerd meg változatos programjainkat!

boribon_karacsonya_borito_1000px.jpgBoribonnal a parkban – Pagony Játékház

Boribon ma a játszótérre készül. Magával viszi az új kincsesládikáját. Nagyon izgatott, mindent szeretne kipróbálni.

Tartsatok vele ti is! A ládában mindenféle izgalmas dolgot találtok, amivel változatos feladatokat fogtok tudni elvégezni. Ehhez kaptok egy kis füzetet mesével, feladatokkal, színezővel, ami a játék végén a tiétek lehet. No meg egy kis ajándékot a boltunkban, ha kijátszottátok magatokat!

A Boribonnal a parkban nem annyira séta, mint inkább egy játszótéri kalandozás mindenki kedvenc mackójával, amiben már 3 éves kortól részt vehetnek a gyerekek. Tökéletes bevezető lehet ez a játék a kalandséták világába!

A részletekért kattints ide!

a_kuflik_es_a_puffpuding_borito_1000px.jpgNyomozás a Kuflikkal a Pozsonyi úton - Pagony Játékház

Dániel András kufli-meséi minden ovist, kisiskolást elvarázsolnak, és a szüleik körében is hatalmas népszerűségnek örvendenek. A kuflik kis univerzuma, az elhagyatott rét nekünk is az egyik kedvenc helyünk a Pagonyban, és nagyon szeretjük újabb és újabb játékokkal kitágítani a határait.

Most már nemcsak mese és társas, de egy közös, várostörténeti kalandséta keretében is együtt lehettek Zödönnel, Béla bával, Hildával, Titusszal, Valérral és Pofánkával. No meg persze Fityirccel! Ugyanis az elhagyatott rét itt van – itt, körülöttünk! És éppen most tévedt el rajta Lebegényi Lebéd, kalaprepülő-pilóta. Nemhogy eltévedt, de el is vesztette a repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette... Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy kövessük a repülő nyomait, és megtaláljuk, ki és hova rejtette.

A mesés-játékos sétát, melyet az 5 év feletti gyerkőcökre terveztünk, a felnőttek és nagyobb gyerekek örömére egy várostörténeti kisokos is kiegészíti. Mert a valóság is (majdnem) olyan érdekes, mint a mese.

Kattints ide és foglalj mos!

28232.jpgA Gellérthegy titkai - Bartók Pagony

Berg Judit és Kertész Erzsi közös regénye, A négy madár titka annyira különös körülmények között indult, hogy nem volt kérdés: ennek a történetnek folytatás kell! Először csak könyv formában, majd egy különleges kalandséta keretein belül is.

Kiki és Gerda története úgy kezdődött, mint egy teniszjátszma: a két szerző egymásnak dobálta a történetet a Pagony blogján fejezetről fejezetre, amiből egy misztikus, nyomozós, ornitológusokkal, madárrá változó gyerekkel és gazfickókkal teli lebilincselő kalandregény született. Hőseink azóta már egy időcsavaros kalandon is túl vannak, és most a kalandséta során egy még rejtélyesebb helyzetben segíthettek nekik!

Talán hallottatok már róla, hogy a Gellérthegy környékén gyógyerejű források fakadnak, melyekhez az emberek fürdőket építettek. Minden forrásnak van egy-egy titkos őre: nyolc tündér, akik védővarázslattal óvják a vizeiket. Ennek érdekében sok évvel ezelőtt mindannyian készítettek egy-egy különleges gyöngyöt, vagy, ahogy ők nevezik, miriklót, melyeket láncra fűztek. A gyöngyök formáját, mintázatát egy számukra kedves hely vagy épület ihlette. Ez a gyöngysor lett a környék forrásainak és fürdőinek védő talizmánja. A zsinór azonban valahogy elszakadt, és a miriklók mind szétgurultak!

A résztvevők feladata, hogy Kikivel és Gerdával együtt segítsenek a tündéreknek, ám ehhez igazán szemfülesnek kell lenniük: a válasz ott van a budai utcakövek között, a házak falán és az udvarokon! Garantáljuk, hogy minden 6 év feletti nyomozópalánta imádni fogja ezt a sétát!

Tudj meg mindent a sétáról itt!

boszorkanysziget_28_73_borito_1000px.jpgIdőfutár kalandséta - Frankel Pagony - Előkészületben

Bár még zajlanak az előkészületek, de 2023-ra már biztosan foglalható lesz az Időfutár-sorozathoz kapcsolódó kalandsétánk is. Ennek a sétának ráadásul Buda dimbes-dombos utcái adnak otthont, így biztosan felejthetetlen élmény lesz az egész családnak.

Szeretitek a rejtélyeket és az időutazást? Kedvenc könyvetek az Időfutár? Akkor tartsatok Sándor bával ezen a különleges sétán, és mentsétek meg a Földet a mérgezett baktériumoktól!

Born Ignác, a híres botanikus felfedezte, hogy a török időkben salétrommal, a lőporgyártás anyagával szennyezett földben bizonyos baktériumok megbolondultak, és veszélyt jelentenek a növényvilágra. A szennyezett földből szerzett mintákat el kell juttatni egy még nagyobb tudósnak, hogy kifejlessze az ellenszert. Megkéri Sándort, ő azonban nem jár sikerrel, ezért nektek kell segíteni, és kideríteni kinek és hogyan lehet eljuttatni a létfontosságú mintákkal teli üvegcséket. Jó utat, jó szerencsét!

A kalandsétát 12 éven felülieknek ajánljuk.

Hamarosan!