Lajka

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Mindig öröm, amikor magyar szerzők és illusztrátorok játékaival bővül a társasjátékpiac, az utóbbi időben pedig a Pagony kiadó a gyerekkönyvek mellett egyre több és több magyar készítésű társasjátékkal igyekszik színesíteni ezt a palettát. Ez különösen igaz a jelen cikkben bemutatott játékra, a Lajkában ugyanis pontosan ezt csináljuk: színezünk. Igen, rendesen, színes ceruzával. Igen, ti, felnőttek is, nem csak a gyerekek. Igen, kelleni fog a végére a Flector krém. De ne szaladjunk ennyire előre, térjünk inkább vissza egy kicsit a kezdet kezdetére…"

Olvasd tovább Porvayné Török Csilla a JEM magazin 2021. májusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Abszolút megvadult betűk

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

Ha az utca emberét megkérnénk, hogy sorolja fel azt a három társasjátékot, ami először eszébe jut, a Scrabble minden bizonnyal még ma is előkelő számú említést kapna. Ez nem véletlen, ugyanis a keresztrejtvény elemekkel fűszerezett kreatív szóalkotás folyamatát rengetegen kedvelik, de el kell ismerni, hogy a nagy öreg kissé elavult, feleslegesen sok benne a holtidő, és a pontozása is elég furcsának hat. Örömteli tendencia hát, hogy a klasszikushoz hasonló, de leporolt, modernizált játékok érkeznek időről időre. Ilyen Lencse Máté egyik új szerzeménye, az Abszolút megvadult betűk is.

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. márciusi számában megjelent cikkét!

tovább...

Matricás Laci - Kapj el!

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Ha azt hallom, hogy Kruppa Gergely – aki korábban az Antler games fejlesztőjeként a karakteres, disztópikus hangulatú Saltlands és Critters Below címeken dolgozott – egy új, titkos szerepes játékot tervez, sok mindenre asszociálnék, de eszembe sem jutna, hogy mindez a Pagony kiadó gondozásában kap cuki arculatot, és hogy elsősorban 8-12 éves gyerekek számára készül."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2022. februári számában megjelent cikkét!

tovább...

KalandoZOO - Marci az állatkertben

Olvasd el a JEM magazin cikkét a játékról!

"Gémerként mindig nagy érdeklődéssel ülök le gyerekjátékok mellé, azt keresve, hogy vajon milyen eszközökkel próbálja rávenni a játék tervezője a kicsiket, hogy ez bizony jó móka lesz. A KalandoZOO - Marci az állatkertben esetén ez viszonylag kézenfekvő: a játékosok egy napra beszabadulnak az állatkertbe, és megpróbálnak minél több állatot megfigyelni, közben az ajándékboltban érdekes tárgyakra szert tenni, és (bár már tavaly sem sikerült) ezúttal tényleg nem lemaradni a 14:45-kor kezdődő fókaetetésről."

Olvasd tovább Bozsik Márton a JEM magazin 2021. decemberi számában megjelent cikkét!

tovább...

Ezt rejtse a nyuszi kosara!

Szuper ajándékötletek húsvétra

Tény, hogy a csokinak senki nem tud ellenállni, de ha idén mégis valami mást ajándékoznátok, akkor szívből ajánljuk ezeket a kisebb-nagyobb játékokat! A mi kedvenceinket gyűjtöttük csokorba, gondoltunk a kis művészekre, és a társasok szerelmeseire is! Reméljük, szeretni fogjátok őket!

tovább...

Minden, ami Boribon

Játssz, kalandozz, mesélj Marék Veronika ikonikus medvéjével!

Ismered Boribont, a játékmackót? Annipannival lakik, van egy cicája és egy saját, kis kék játékmackója is. Vele indult a Pagony Kiadó története, és meséi már évtizedek óta kísérik a legkisebbeket. Hát persze, hogy ismered! De azt tudtad-e, hogy már nem csak mesék, de plüss, különböző társasjátékok, sőt, kalandjáték is született Boribonhoz kapcsolódva? Kattints ide és ismerd meg az összes boribonos újdonságunkat!

tovább...

Ha a tökéletes játékot keresed...

23 verhetetlen játék kicsiktől nagyokig mindenkinek

Társasozni szuper, ebben megegyezhetünk. A tökéletes játékot megtalálni viszont néha igazi kihívás. Ebben szeretnénk most segíteni neked. Összeválogattunk egy gazdag és sokszínű játékkínálatot, amiben biztosan megtalálod, amit keresel. Olvass tovább!

tovább...

Foglalkoztatók hideg napokra

Hogy te is nyugodtan megihasd a kávédat!

Rövidek a napok, hamar sötétedik, és gyakran a napsütéses órák is túl szelesek és hidegek ahhoz, hogy hosszan játsszunk a szabadban. Aggodalomra semmi ok! Rengeteg szuper foglalkoztató füzetünk van, amivel könnyedén leköthetik magukat a csemeték! Ráadásul megérkezett a legújabb, 4 éves lettem foglalkoztató is, melyben kedvenc pagonyos mesehőseikkel ügyeskedhetnek a gyerekek! Rajzolás, színezés, matricázás, festés, ragasztás, gyurmázás, mi kell még? Ebből a szemléből biztosan tudsz majd választani!

tovább...

Elő az üstöket, itt a Varázslabor!

Lencse Mátéval a Lyukasóra Sulis Kártyák legújabb darabjáról beszélgettünk

Lencse Máté ezerrel pörög, ha társasokról van szó, folyamatosan születnek a fejében az izgalmasabbnál izgalmasabb játékok! Most a Lyukasóra Sulis Kártyák sorozatban jelent meg egy új, hangosan nevetős játéka, a Varázslabor. Kíváncsi vagy, hogyan lesz ötletből társas? Szeretnéd tudni, vajon nektek való-e a Varázslabor? El sem tudod képzelni, mi köze lehet Papp Gábor Zsigmondnak ehhez a boszorkánysághoz? Akkor olvasd el Mátéval készített interjúnkat!

tovább...

Sütihasználati beállítások