Ezt hívjuk életnek!

Interjú Tallér Edinával, a Most akkor járunk? szerzőjével?

Beni tizenhárom éves, nyolcadikos és itt él köztünk. Suliba leginkább a haverok miatt jár, bár a legjobb barátja a szomszéd gyerek, akivel szinte ikrekként nőttek fel, és úgy hívják: Eszter. Beni és Eszter történetesen a fővárosban laknak, és az a tervük, hogy végigutazzák Budapest összes villamosvonalát. De Beni szerint előtte még le kell vakarniuk magukról a húgát, Annát, és az első csókhoz sem ártana már egy szöszi. Hamarosan kiderül, hogy egy magától értetődő barátság is bonyolulttá tud válni, és ami állandónak tűnik, bármikor megváltozhat. De talán nem is baj, ha minden változik. Ezt hívjuk életnek. – Tallér Edinát Péczely Dóra kérdezte a Százhold magazin számára.

tovább...

Beni a haverom

Kamaszkritika - Most akkor járunk? - Gerner Koppány írása

Gerner Koppány vagyok, tizenhárom és fél éves. Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolába járok, hetedikbe. Tallér Edina az anyukám, ő írta a Most akkor járunk? című ifjúsági regényt. Apukám Gerner Csaba, színész. Van egy húgom is, ő nyolcéves és Iringónak hívják.

Szeretek olvasni és írni is, most végeztem Kurt Vonnegut Kékszakáll című könyvével, tegnap kezdtem A Titán szirénjeit. Anyukám regényét akkor olvastam, amikor írta. Nagy öröm számomra, hogy írhattam róla ajánlót. Itt is van, olvassátok!  

tovább...

Trevor

részlet egy hamarosan megjelenő könyvünkből

Trevor egy vidám, jó humorú, tizenhárom éves fiú, de otthon és az iskolában is különcként kezelik. Trevor művész szeretne lenni, mégpedig olyan, aki megváltoztatja a világot. De miért vesz föl csillogóLadyGaga-jelmezt halloweenkor? Trevor szerint azért, mert jól néz ki, és amúgy is Lady Gaga a példaképe. A többieknek erről teljesen más a véleménye. Egy ideig a szülei és a barátai is megpróbálnak úgy tenni, mintha Trevor egy átlagos srác lenne. Hisz ez volna a legjobb, nem? Könnyebb elfogadni azt, aki olyan, mint te vagy én. Ha valaki nagyon más, akkor mindenki félrenéz, és reménykedik, hogy nem jól látja. De Trevor különleges, tehetséges és más, és ilyen is akar maradni. De meddig úszhat szemben az árral?

Részlet a hamarosan megjelenő fordulatos, amerikai kisregényből, mely a kamaszkori útkeresésről, a másságról és az elfogadásról szól. Neked is.

tovább...

Soha nincs vége

Patrick Ness legújabb regényéről

Patrick Ness könyvet este kilenc után elkezdeni SZIGORÚAN TILOS!!! Mert soha nincs vége. Mármint az olvasásnak. Letehetetlen. Nem is befalom a könyvet, hanem az fal fel engem, bekebelez, magába ránt. Aztán másnap reggel támolyoghat be az ember a munkahelyére/iskolába, lecsukodó szemmel zötyögve a villamoson. De nem, nem szabadul: mint a kedvencem, a Válasz és Kérdés után, most is napok óta a könyvben feldobott kérdéseken kattog az agyam. - VIGYÁZAT, A CIKK SPOILERT TARTALMAZ!

tovább...

D.A.C. - Rázós utakon

a sorozat második kötete

Rázós utakon - nagyon jó cím! A D.A.C második részében nagyon sokféle embert követhetünk azokon a bizonyos rázós utakon. Míg az előző részben Zsani és Flóra állt a középpontban, most a fiúkon a hangsúly: Geri - bár nem sokat beszél - de abszolút főszereplő, de Márk és a titokzatos Halász Dani alakja is szép lassan kibomlik. A kötet nagy témákat jár körbe: szex, drog, kapcsolati függőségek, elhanyagoló családok. - Győri Hanna írása.

tovább...

Kortársakat a kamaszok kezébe!

Osztálykönyvek felső tagozatra és középiskolába

A képes lista legelején a legfrissebben megjelent könyveinket találjátok, kattintsatok a képre további információkért!

A Tilos az Á könyvekre 30%-os kedvezmény jár a kötetek eredeti árából, ha egy címből 10 darab felett rendeltek. Megrendeléskor a megjegyzés rovatba írjátok be, hogy "osztálykönyv"!

Bármilyen kérdéssel meg írjatok emailt a szollar.vera@pagony.hu-ra!

tovább...

Boldognak lenni nehéz

Interjúnk Kalapos Évával, a D.A.C. szerzőjével

A D.A.C.-sorozatban egy maroknyi kamasz nem a világot akarja megváltani, hanem egyszerűen: önmagát. Kitörni az elrontott családmodellek determinációjából, megvédeni magukat és a barátaikat attól, hogy becsavarodjanak a problémákba. Mert mindannyiukon annyi a teher, hogy az még egy felnőttnek is sok lenne. Pontosabban: ők cipelik szuperérzékeny emberekként, még nem bebetonozódva az érzelmi függések és rossz hárító mechanizmusok fala mögé, a felnőttek minden terhét is. A pörgős regény szerethető, összetett szereplőgárdáját Kalapos Éva írónő mozgatja. A könyvről a két kötet megjelenése között kérdeztük. - Győri Hanna interjúra

tovább...

Se nem csak itt, se nem csak ma

Időfutár 3. - A próbák palotája - kamaszkritika

Sziasztok, Kedves Olvasók!

Ezt a kritikát mi, Lili és Hajni írtuk. Mivel ikrek vagyunk, arra gondoltunk, hogy miért is ne írnánk meg ezt együtt. Reméljük, tetszeni fog, és meghozza majd a kedvetek az Időfutár-sorozat elolvasásához. Az Időfutár első részét a szülinapunkra kaptuk, és mondanom sem kell,nagyon megfogott az az izgalmas világ, amibe a könyv olvasásakor kerültem. Fogadjátok hát szeretettel ezt a kritikát,ami remélem meghozza majd a kedveteket a könyv elolvasásához!

tovább...

A Tilos az Á Könyvek

ezeket is megtalálod a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztiválra 3 új könyvet jelentett meg a nemrég alakult Tilos az Á Könyvek. Ezeket a regényeket nemcsak a célközönség, tehát a 12-18 éves korosztály olvassa szívesen, hanem a fiatal felnőttek is, sőt sok szülő lelkes Időfutár rajongó, és biztos vagyok benne, hogy a többi új könyvünket Te is szeretni fogod.

A könyveket keresd a Millenárison, a D7-es pavilonban is április 24-27. között kedvezménnyel!

tovább...

Sütihasználati beállítások