10 ok, amiért ajánlom a Titkok árnyékábant

Kamaszkritika

Olvass el 10 érvet a Szappanopera-sorozat második része, a Titkok árnyékában mellett! Ha pedig még nem olvastad, ismerd meg az első részt!


tovább...

Nem akarom észrevenni!

Eve Ainsworth: Sebek

Hogyan beszéljünk arról, amiről senki sem mer? Kiderülhetnek azok a titkok, melyek tabunak számítanak a családban? Vajon mi Gabi titka, amit a szülei és még a barátai előtt is szégyell? A Pagony ? Tilos az Á Kiadó Vészkijárat sorozatának egyik legújabb kötete, Eve Ainsworth Sebekcímű könyve azokra a problémákra világít rá, melyeket, ha látunk, sokszor elfordítjuk a fejünket, vagy tudomást sem akarunk venni róluk. Te elég bátor vagy, hogy Gabival együtt szembe nézz velük?  


tovább...

Ilyen egy jó kamaszregény

Ismerd meg Szirmay Ágnes Titkok árnyékában című könyvét!

Szirmay Ágnes nagysikerű tiniregényét, a Szerelemre castingolvát biztosan sokan ismeritek. Két éve olvassák a kamaszok, és sokszor szüleik is. Most végre - kicsit talán túl hosszú szünet után - megérkezett a folytatás: a Szappanopera 2. - Titok árnyékában. A baljós cím sajnos nem sokat sejtet, és én sem fogok spoilerezni, de annyit elmondhatok, hogy még izgalmasabb és fordulatosabb lett, mint az első kötet!


tovább...

Kamaszkritikusaink írták 1.

Kalandos utazás a tizenkilencedik század végén

A Millennium Expressz-sorozat nagyon népszerű a kisikolások között? Hogy miért? Erre most Hederics Marci, legújabb kamaszkritikusink válaszol, olvassátok el az ő ajánlóját, és ismerjétek meg a fiatal könyvmoly szerzőt! Hamarosan jönnek a többiek is...


tovább...

Hiszem, ha látom

Nem a szemeddel látsz - Kamaszkritika

A vak is látja! Nem látsz a szemedtől? Ne félj, amíg engem látsz! A szerelem vak. Vak vezet világtalant. Úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére! Rosszul látod a dolgot. Csak néhány a számtalan kifejezésünkből, szólásunkból és közmondásunkból, amely a látáson alapszik. Nem véletlen. Bár a legnagyobb jóindulattal sem nevezném magam jónak biológiából, azt mégis tudom, hogy a szemünk az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb érzékszervünk. De mi történik, ha nem támaszkodhatunk rá, mint legfőbb segítőnkre? kamaszkritika a Nem a szemeddel látsz című könyvhöz


tovább...

Kötelezők egy mondatban

Kamaszkritika

"A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól." Mindenki ismeri Woody Allen szállóigévé vált szavait. Most kamaszkritikusaink foglalják össze egy mondatban, hogyan hatottak rájuk a kötelező olvasmányok.


tovább...

Az „Emmák” pedig köztünk élnek

Kamaszkritika

Napok óta ülök a papír felett és próbálom megfogalmazni gondolataimat Louise O'Neillúj könyvével, aTe kerested a bajttal kapcsolatban. Újra és újra nekiállok, aztán áthúzom a leírtakat. A szerző húgának ajánlja művét, a regény igazi megszólítottja a középiskolás, főiskolás korosztály. Főhőse, Emma maga meséli el az olvasónak mindazt, ami vele történt


tovább...

Miért az áldozatnak van bűntudata? – #MeToo

Mit tehetünk a zaklatás ellen? Mit tehetünk utána?

Miért van az, hogy egy nagy hatalmú producer évtizedekig zaklathatott nőket, következmények nélkül? Miért nem álltak ki az áldozatok? Miért nem vonta senki felelősségre a tettest? Vajon a metoomozgalom megváltoztathatja-e azt, ahogy a szexuális zaklatásról, a hatalommal való visszaélésről gondolkodunk?


tovább...

„Helló, szexi lány!”

Olvass bele!

Emma O’Donovan egy kisvárosban nőtt fel, ahol mindenki ismer mindenkit. Emma más, mint a többi tinilány.
Ő a kiválasztott, a gyönyörű, a népszerű. Aki bármit megtesz, hogy ez így is maradjon. Mígnem egy buliban minden megváltozik. Másnap reggel a házuk teraszán ébred. Fogalma sincs, hogyan került oda. Nem tudja, miért fáj minden porcikája. De rajta kívül mindenki más igen. És elszabadul a pokol.

Merész, szókimondó regény a szexualitásról, árulásról, áldozathibáztatásról és felelősségről.


tovább...