Egy kis csoda minden napra

Itt vannak a kedvenc művészi mesekönyveink

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél fiatalabb kortól kezdve találkozzanak különleges, léleksimogató mesékkel és csodaszép, művészi illusztrációkkal. Így nem csak a kreativitásuk, de az önkifejezésük is játszva fejlődhet, és biztosan sokkal több csodát fedezhetnek majd fel maguk körül a világban. Ebben a válogatásban a kedvenc művészi mesekönyveinket válogattuk össze. Olvass tovább!

tovább...

Mi van az erdőn túl?

Olvass bele a Szörnyen szőrös barátság című meseregénybe!

A se nem kicsi, se nem óriási, hanem inkább elég nagy erdő mélyén él Sim, a félelmetlen medve, Doles, a szörnyen szőrös kutya, Ví, a macska-enciklopédia, Jú, az egyfülű róka és Pí, a kalandvágyó leopárd. Bendl Vera varázslatos meseregénye, a Szörnyen szőrös barátság egy olyan világba vezet bennünket ahol az állatok éppúgy keresik a helyüket, mint sokszor mi is. Olvass bele a könyvbe, és fedezd fel az erdő lakóinak kalandjait!

tovább...

Szörnyű szőr, puha tappancs, és még valami sárga...

Itt a Szörnyen szőrös barátság!

Képzelj el egy mesekönyvet, amiben a gyerekkorod meséinek minden eleme szerepel, modern köntösben. Erdőben élő állatok? Pipa. Mindent legyőző barátság? Pipa. Fekete Istvánhoz méltó állatnevek? Pipa. Egy nagy kaland és utazás az ismeretlenbe? Pipa. Önismeret és félelmek legyőzése? Dupla pipa. Pont ilyen a Szörnyen szőrös barátság, Bendl Vera most megjelenő meseregénye. Olvass tovább, és ismerd meg az erdő lakóit!

tovább...

Az ország kedvenc kutyája

Pitypang és Lili

Pásztohy Panka évek óta az egyik legnépszerűbb magyar illusztrátor, és az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ér el íróként is. A Szeretem a kiskutyám! című könyve 2017-ben, a Gyógyítsd meg a kiskutyám! című kötete pedig 2018-ban lett Aranykönyv-díjas. Olvasd el, miért imádjuk a Pitypang és Lili-sorozatot!

tovább...

„Rá se retyetye!”

A csodálatos nagyapó mindent megold

Egy felejthetetlen vakációhoz nem kell sok: csak utazzatok el nagypapáékhoz. Egyetek pampuskát, palacsintát, igyatok bodzaszörpöt! Hintázzatok, homokozzatok, másszatok be a kis házikóba, és engedjétek, hogy megtörténjen a csoda! És persze ne felejtsétek hallgatni este a kabócákat. Addig is pedig: olvass bele A csodálatos nagyapóba!

tovább...

Csodajó vakáció a nagyiéknál

Tarts Pitypanggal és Lilivel nyáron is!

Végre, kedvenc kiskutyánk, Pitypang is kipihenheti egész éves fáradalmait! Lili a nagyszülőknél, falun tölti a nyarat, és szeretett kutyusa is vele tarthat. Így megismerkedhetnek a tanyasi állatokkal, fára mászhatnak (na jó, csak Lili, és még neki se megy igazán), és eláruljuk, hogy már Pitypang sem egyedül ugatja a holdat. Olvass tovább, vár rád az új kaland Pitypanggal és Lilivel!

tovább...

Egyedi és formabontó!

A Csimota Kiadó leglegjei – Szerintünk

Minden évben izgatottan várjuk, milyen újabb, abszolút egyedi könyvekkel fog előrukkolni a Csimota Kiadó. Idén sem okozott csalódást, sőt! Majoros Nóra Menyus mindenmentes süteménye után mi is megnyaltuk mind a tíz ujjunkat, a most megjelent Párhuzam című formabontó képeskönyv sorai és képei pedig azonnal bevésődtek a tudatunkba, és visszük őket magunkkal még nagyon sokáig. Összeszedtük az eddigi kedvenc Csimota-könyveinket, és persze megmutatjuk a friss és ropogós alkotásokat is. Ha valami művészire, egyedire és lebilincselőre vágysz, szemezgess innen!

tovább...

Hosszú vakáció egy ötcsillagos szállodában?

Mi inkább megyünk a nagypapáék kertjébe!

Te is érzed, hogy le kéne lassítani? Emlékszel még, milyen volt minden különleges eszköz nélkül csak létezni, nem rohanni, valóban jelen lenni a pillanatban? Van egy jó hírünk: a gyerekek még pontosan így működnek. Egy tökéletes nyaraláshoz sincs szükségük többre: csak egy nagy kertre, szerető nagyszülőkre és a határtalan fantáziára. Olvassátok el A csodálatos nagyapót, és röpüljetek együtt a mesék végtelen világába!

tovább...

Minőségi olvasmányok - Hatalmas kedvezmények

Ismerd meg csoportkönyves, osztálykönyves és jutalomkönyves ajánlatunkat!

Mint már évek óta mindig, ennek a tanévnek a végén is szeretnénk segíteni az óvodapedagógusokat, általános és középiskolai tanárokat, könyvtárosokat, hogy megtalálják a csoportjuk, osztályuk, illetve egyes diákjaik számára azokat a könyveket, amelyekkel megjutalmazhatják őket.

Vagy éppen amellyel, osztálykönyvek rendelése esetén, megalapozhatják a következő tanév munkájának egy részét.

Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások