Ilyen egy hebrencs királykisasszony...

Olvass bele Kannácska királykisasszony történetébe!

Kannácska királykisasszony mindig vidám! Hol a kastély tetejére mászik a cicát megmenteni, hol Géza gazda malacait szállítja el a születésnapjára kapott helikopterrel... A legfontosabb törvénye pedig: Minden gyereknek fel kell olvasni egy mesét elalvás előtt!

tovább...

Egy kislány, egy fiú, egy apa, egy osztályfőnök és egy tehén

Guus Kuijer: Polli - Egy különös hangulatú könyv

Az osztályfőnököm szerelmes az anyukámba! Létezik ennél nagyobb szörnyűség? NEM! Jó, apu és anyu már rég elváltak. Úgyhogy SZABADNI éppen szabad. Anyu rendes anyuka. Az osztályfőnököm jó fej tanár. De hogy ők ketten, együtt? Ez azért elég durva."

Ha szereted az érzelmes történeteket, de kivagy a giccses sztoriktól, akkor megtaláltad a kortárs ifjúsági irodalom gyöngyszemét! 12 éves kortól ajánlott, akár felnőttként is!

tovább...

Nyomozz te is Petyával és Tulipánnal!

Ismerd meg Harcos Bálint új könyvét!

Egy szép reggelen Petya éppen időben ér haza, hogy elkészítse a reggelit pajtásainak, azonban a hozzávalók sorra tűnnek el, amint félrenéz. Végére járva dolognak hősünk egy óriási bundás fenékbe ütközik, majd ismeretséget köt annak gazdájával is. Tulipán, a fenék tulajdonosa egy háromszázötven kilós mackó, aki egy cirkuszból szökött meg, és maga se tudja, hogy miért, de épp Petyáék lakásának padlásán húzta meg magát az éjszakára… Ismerd meg Harcos Bálint új főhőseit, Petyát és Tulipánt, akiket legalább annyira megszeretsz majd, mint Szofit!

tovább...

Te tudod, hányféleképpen lehet nemet mondani?

NEM mese

Nagyon-nagyon sokféleképpen. Lehet cincogósan, mint egy egér, lehet határozottan, lehet konokul, de a NEM lehet akár gömbölyded és picit sós is… Kertész Erzsi pszichológus Kasza Juli szuper rajzaival illusztrált Aranyvackor-díjas könyvében, a NEM mesében magyarázza el a 6-10 éves gyerekeknek (és talán egy kicsit a felnőtteknek is), hogy hogyan is kell nemet mondani.

tovább...

Ezt tedd, ha beszippantotta a játék!

Timo Parvela: Kepler62

A finn klasszikus segítségével átvezetheted a virtuális játékok világából a gyereket az irodalom dimenzióiba.

A Kepler 62 maga a játék, ami beszippant. Egy testvérpár próbál egy futurisztikus világban a Kepler62 segítségével "kimenekülni" a városból, a világból. Egy esélyük van: nyerni. Varázslatos képek, kaland és izgalom!!! Ez az a könyv, amit nem lehet lerakni. 

Olvassátok, hogy ti legyetek a Kepler62 győztesei!

tovább...

Indul a nem-tanfolyam!

Interjú Kertész Erzsivel

Miért olyan nehéz nemet mondani? Mi, felnőttek is sokszor kerülünk olyan helyzetbe, ahol tudjuk, hogy vissza kellene utasítani valakit, hogy azt kellene mondani, hogy NEM, mégsem megy. Gyerekkorban kell ezt a képességet elsajátítani ahhoz, hogy felnőttként tudjuk alkalmazni anélkül, hogy úgy éreznénk, megbántunk másokat. Kertész Erzsi Aranyvackor-díjas könyve, a NEM mese abban segít a gyerekeinknek, és nekünk, felnőtteknek is, hogy eligazodjunk az önfeladás és a kompromisszumkötés között. Interjú a szerzővel, Kertész Erzsivel.

tovább...

Látogass el a Palacsinta táborba!

Vadadi Adrienn - Pásztohy Panka: A Palacsinta tábor

Itt a nyár, vége van az ovinak! De a gyerekeknek még nem kell elbúcsúzni egymástól. Amíg anya és apa dolgoznak, ők az óvó néni kertjében mulatnak. Tarts Leával, Petivel és a többiekkel a Palacsinta táborba: olvass bele az első fejezetbe!

tovább...

A NEM megjelenik

NEM mese

Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm, nemről? Ezekről, és még sok-sok féle nemről szól Kertész Erzsi író-pszichológus Aranyvackor díjas könyve, na és persze arról, hogy merjünk nemet mondani. Olvass bele a NEM mesébe, közben pedig nézegesd Kasza Juli zseniális rajzait!

tovább...

Ismerd meg Döncit!

Olvass bele a Dönci és a varázstakaróba!

Minden költözés nehéz... Dönciék nemrég költöztek új lakásba. Még minden játék dobozokban áll, Döncinek nincsenek barátai. Hiányzik neki a szomszéd cica, a kisvasút, a kert. Még szerencse, hogy mindig vele van a varázstakarója, ami alá elbújhat, ha rossz a kedve, és segítségül hívhatja, ha nem tud megoldani valamit. Olvass bele Jeli Viktória és Horváth Ildi új sorozatának első könyvébe, a Dönci és a varázstakaróba!

tovább...

Sütihasználati beállítások