Kihagyhatatlan könyvek a nyárra

Ovitól a középiskoláig

Tudjuk, hogy közhelyes, de őszintén, egy igazi könyvmoly számára van pihentetőbb annál, mint amikor egy vízparti fa árnyékában hűsölhet a kedvenc könyvével? Ugye, hogy nincs! Mutatunk egy csomó könyvet, ami a nyáron nem maradhat le az olvasmánylistádról!

tovább...

A legjobb kiskamaszkönyvek rejtélye

Tudj meg mindent a Cseresznyeliget-könyvekről!

Kiskamasznak lenni nem könnyű! Már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Nagyot fordult körülötte a világ, szinte napról-napra magasabbra nő, máshogy látja önmagát, máshogy lát másokat, máshogy gondolkodik. És persze rengeteg türelemre és megértésre van szüksége, hiszen ő sem érti magát teljesen, keresi, hogy ki is valójában. Wéber Anikó a Cseresznyeliget-könyvekben tökéletesen bemutatja ezt a nehéz, de rendkívül fontos időszakot. Olvass tovább, és tudj meg mindent Cseresznyeligetről!

tovább...

Az új vendégeink heten lesznek, mint a gonoszok...

Olvass bele az Álmodó tornyok városa című regénybe!

Kitti imád álmodozni. Mégis, legvadabb képzeletét is felülmúlja, amikor megtudja, hogy egy egész nyarat tölthet barátaival, Biankával és Barnabással Angliában, az Álmodó tornyok városában. A három jóbarát közösen nyomozta ki a Cseresznyeliget titkát, kibogozták a Platánsor rejtélyét, így hát nem csoda, hogy angliai utazásukon is egy titok közepébe csöppennek. Ki a titokzatos Henry, aki üzeneteket küld Kittinek a túlvilágról?És mi az a Legnagyobb Tudás? Olvass bele Wéber Anikó regényébe, és tudj meg többet!

tovább...

Élőben az Álmodó tornyok városából

Kitti, Bianka és Barnabás egy újabb rejtély közepébe csöppentek!

Mi lenne, ha az osztályfőnököm szerepet kapna egy hollywoodi akciófilmben? Mi lenne, ha szuperhőssé válnék és megmenteném az osztálytársaimat egy közelgő katasztrófától? Mi lenne, ha hirtelen szembejönne velem egy szellem? Ilyen és hasonló kérdésekkel szórakoztatja magát a tizenhárom éves Kitti az iskolában, mert úgy gondolja, hogy a barátnőihez képest neki bizony egyhangú az élete. Mi lenne, ha részt vehetne egy különleges külföldi utazáson az angliai Álmodó tornyok városába?

tovább...

2024-ben is: ÉV VÉGI OSZTÁLY- ÉS JUTALOMKÖNYVEK FELSŐSÖKNEK

EGYRE BŐVÜLŐ AJÁNLAT ISKOLÁK, TANÁROK, KÖNYVTÁROSOK SZÁMÁRA

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a felső tagozaton tanítóknak a Pagony és a Tilos az Á kiadásában megjelent könyvekből.

Alábbi szemlénk évfolyamos és tematikus rendszerezésével a választást kívánja megkönnyíteni, de ennél jóval gazdagabb kínálatból válogathatsz.

tovább...

Ismerd meg az Abszolút Könyveket!

Egy kihagyhatatlan könyvválogatás 9-12 éveseknek

Mit adjunk a gyerek kezébe, amikor már nem kisgyerek, de még nem is igazán tinédzser? Sokáig nagy kihívást jelentett számunkra olvasmányt ajánlani nekik, mert elég összetett a helyzetük. Ne legyen mese (azok már száműzve vannak a dedós kategóriába), de ne is legyen olyasmi, amit még nem feltétlenül tudnak megemészteni, mert túl nyomasztó, vagy egyszerűen nem a korosztályuknak megfelelő problémákról, sajátosságokról szól.

tovább...

Minden egy helyen az Abszolút könyvekről

Itt vannak a legjobb könyvek kiskamaszoknak

Úgy érzed, elveszel a sok, jobbnál jobb Abszolút könyv között? Egy szuper könyvet szeretnél a kiskamaszodnak, de megnehezíti a dolgodat a bőség zavara? Segítünk, hogy megtaláld a tökéletes regényt! Olvass tovább!

tovább...

Abszolút nyomozás

Odavagytok a detektívregényekért? Ott pihen a szekrényben a farsangi Sherlock-jelmez? Szerettek együtt nyomozni, gondolkozni, fejtegetni és találgatni a karakterekkel? Akkor jó hírünk van, mert egy csomó Abszolút könyvvel bővíthetitek ebben a témában a könyvespolcot! Ismerd meg az összes nyomozós Abszolút könyvet ebből a cikkből!

tovább...

Mit olvasson a kiskamasz nyáron?

Élménykönyvek a pihenéshez

Érdemes, tartalmas mégis olvasmányos regényeket keresel a 9-12 éves korosztálynak nyárra? Ez a te szemléd lesz! Olvass tovább!

tovább...

Nyomozásra fel!

A rejtélyek minden korosztályt egyaránt lázba hoznak, nincsenek ezzel máshogy a kiskamaszok sem. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb nyomozós könyveket, amik nem hiányozhatnak a polcról!

tovább...

Találkozz Wéber Anikóval online!

Gyere el A Platánsor rejtélye könyvbemutatójára!

Igazi könyvmoly vagy? Olvastad már Wéber Anikó regényeit? - Ha nem, az sem baj, de ha igen, akkor mindenképpen itt a helyed! Csatlakozz március 17-én A Platánsor rejtélye online könyvbemutatójához!

tovább...

Rejtély-kirakós a köbön

Megérkezett Wéber Anikó legújabb Abszolút könyve!

Adott egy rejtély, három agyafúrt és kalandvágyó kiskamasz, na meg Wéber Anikó, aki mindezt összegyúrja egy szuper történetté. Ebből rossz nem sülhet ki, nem igaz? Ha szerettétek a Cseresznyeliget titkát, vessétek bele magatokat Kitti újabb nyári kalandjaiba! Ismerjétek meg A Platánsor rejtélyét!

tovább...

Hangok a falban

Olvass bele A Platánsor rejtélyébe

Letehetetlenül izgalmas és fordulatos regénnyel lepett meg minket Wéber Anikó! Cseresznyeliget-rajongók, figyelem, itt a történet folytatása! Azok se szomorkodjanak, akik nem olvasták a Cseresznyeliget titkát, mert A Platánsor rejtélye önálló detektívregényként is tökéletesen megállja a helyét. Olvass bele a legújabb Abszolút Könyvbe itt!

tovább...

Sütihasználati beállítások