Egyedül egy egész regényt!

Ismerd meg a Zseblámpás könyveket!

A 7-10 évesek az a korosztály, aki már igénylik az összetettebb olvasmányokat, és bár még nem adnánk a kezükbe egy 300 oldalas regényt, szeretnénk, ha örömmel olvasnának. Nagyon fontos, hogy olyan könyvek közül választhassanak, amik egyszerre jelentenek kihívást és sikert, ugyanakkor maiak, szórakoztatóak és lekötik a figyelmüket.
A cél az, hogy a gyerekek élvezzék az olvasást, így a Zseblámpás könyvek egytől egyig vidám, kalandos és pörgős olvasmányok. Tudj meg róluk mindent!

tovább...

Zseblámpás Könyvkihívás

Meghosszabítva szeptember 30-ig!

Ha a te gyereked is imád olvasni, vagy szeretnéd, ha megszeretné, akkor jó helyen jársz. Annyira népszerű volt a tavalyi olvasós kihívásunk, hogy nem volt kérdés: idén nyáron is indítunk egyet. Ebben a cikkben megismerheted a kihívásban szereplő könyveket, feladatlapokat találsz hozzájuk, melyeket a kihívás oldalára tölthetsz majd fel. Olvass tovább a részletekért!

tovább...

A legjobb tesós könyvek

Piciktől a kamaszokig mindenkinek

Egy kistestvér érkezése varázslatos dolog, és egyben hatalmas kihívás is az egész család számára. Többé semmi nem lesz ugyanolyan, mint korábban, ez pedig egyszerre rémisztő és izgalmas dolog. Mutatunk néhány könyvet, melyek segítségével az egészek apró nagytesóktól a kamaszokig minden gyerekkel jót beszélgethettek a testvérek közötti varázslatos kapcsolatról és a nagytesóvá válással járó felelősségről. Olvass tovább!

tovább...

"Amikor egyedül vannak a könyvvel, valójában akkor sincsenek egyedül"

Egri Mónikával beszélgettünk

Biztosan láttad már a boltokban az egyre gyarapodó Zseblámpás-sorozatot. Ezeknek a könyveknek az a célja, hogy megadja a kezdő olvasóknak az egyedül végigolvasott regény sikerélményét, és motiválják őket, hogy tovább kalandozzanak a történetek birodalmában. Éppen ezért ezekben a kötetekben sok az illusztráció, ami nem csak a megértést segíti, de egy egészen új réteget is ad a történetnek. Ebben az interjúban Egri Mónikát, a Cirka és Firka rajzolóját kérdeztük. Olvass tovább!

tovább...

"A Cirka és Firka, amennyire lehet, kutyául és macskául szól"

Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk

A Zseblámpás könyvek szívmelengetően gyönyörű darabja a Cirka és Firka, mely két örökbefogadott állat és a gazdájuk különleges kapcsolatáról mesél. Most a szerzővel, Kiss Judit Ágnessel beszélgettünk állatokról, emberekről, felelősségről. Olvass tovább!

tovább...

Kutya-macska barátság újratöltve

Kiss Judit Ágnes: Cirka és Firka

Amikor Firka imádott Gazdija egy kölyökcicával tér haza a sétájukról, Firka nem tudja mire vélni a dolgot. Kialakul otthon egy kutya-macska-gazdi háromszög - vajon Gazdi érzékeny gondossága segít az állatoknak, hogy elfogadják egymást? Olvassátok el Viola Bea ajánlóját Kiss Judit Ágnes legújabb regényéről!

tovább...

A macskáknak szorgalmas védőangyalaik vannak

Olvass bele Kiss Judit Ágnes új könyvébe!

Ennyire érzékeny és aranyos könyvet még nem láttunk kutya-macska barátságról! Kiss Judit Ágnes regénye minden állatbarát alsóssal meg fogja szerettetni az önálló olvasást, de a szülők szívét is megmelengeti majd ez a csodálatos történet. Olvasd el a Cirka és Firka első fejezetét!

tovább...

Sütihasználati beállítások