Utazás Hollandiába Annie M.G.Schmidt nyomában

Minden, amit eddig nem tudtál a holland gyerekirodalom királynőjéről

Azt már régóta tudom, hogy Annie M.G. Schmidt a holland gyerekirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, arra viszont csak egy teljes Hollandiában töltött év után jöttem rá, hogy mekkora kultusza van a mai napig. Bár az írónő már több mint húsz éve nem él, könyveinek népszerűsége töretlen: minden holland gyerek ismeri Janó és Janka, Titi, Oti, Szutyok Sári és a többiek történeteit. Úgy döntöttem, kihasználom, hogy Hollandiában vagyok, hogy minél többet megtudjak egyik kedvenc szerzőmről.


tovább...

A strand a legunalmasabb hely a világon

Mit csinál a szerző nyáron? 24. rész – Interjú Mészöly Ágnessel

Mivel tölti a nyaratMészöly Ágnes, a Szabadlábon és még más számtalan gyerek- és ifjúsági könyv szerzője? Érdekel milyen könyveket olvas ebben a hőségben vagy, hogy miket ajánl az olvasóknak? Kattints és olvasd el a cikket!


tovább...

Itt minden, de tényleg minden megtörténhet!

A film, ami tökéletesen beszél kufliul

Megszállták a mozikat a kuflik. Megérkezett a filmvászonra a földkerekség első kufli-mozifilmje, sőt egy vadonatúj kufli-könyv is megjelent! A premier és az új kötet kapcsán Dániel Andrást, a kufli-könyvek szerzőjét és illusztrátorát kérdeztük.


tovább...

Végre szabad vagyok!

Mit csinál a szerző nyáron? 22. rész - Interjú Wéber Anikóval

Wéber Ankó írta Az osztály veszetese és az El fogsz tűnni című könyveket, melyek alapjaiban változtatták meg az iskolai életről alkotott elképzelésünket. Az alábbi nyári interjúban most megtudhatod, hogyan nyaralt régen és most a szerzőnő, miket olvas nyárom, és hogy mit eszik legszívesebben fagyi helyett...


tovább...

Mesetenisz

Berg Judit és Kertész Erzsi közös meséje

Különleges kalandra hívtuk Berg Juditot és Kertész Erzsit: arra kértük őket, hogy a nyári hőségben írjanak egy közös mesét. A kaland úgy zajlott, mint egy teniszmeccs: Erzsi szervált, azaz megírta az első bekezdéseket, aztán Judit fűzte tovább a történetet. Így állt össze a hat részből felépülő mese, melyet most hat részletben közlünk. Érdemes minden nap visszatérni, mert nap-nap után bővülni fog a mese...


tovább...

Minden, amit tudni akartál az igazi Palacsinta táborról

Interjú Vadadi Adriennel

Bár sokan nem tudjátok, A Palacsinta tábor című könyvben leírt tábor valóban létezik. Most ennek a tábornak minden titkáról kifaggattuk Adriennt, sőt a hamarosan érkező könyveiről is mesélt nekünk.


tovább...

Mindenkinek van egy jó könyvünk!

Ezekkel várunk a Könyvhéten!

Ez a nyár is nagyon színes, itt, a Pagonyban: rengeteg friss könyvvel készülünk a Könyvhétre! Sok-sok kedvelt sorozatunk folytatódik újabb résszel, olyan újdonságunk is lesz, amibe gyorsan beleszeretsz majd, és olyan is, aminek a rajzai ejtenek elsőként rabul
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen újdonságok jelennek meg nálunk Könyvhétre, sok kötetnek nagyon fogsz örülni!
A Könyvhéten megtalálod őket a Vörösmarty téren, keresd a Pagony pavilonját!

A könyveken kívül sok-sok programmal és dedikálással várunk június 8-12. között a Vörösmarty téren! Válogass innen!


tovább...

Én rajzolom Szofit!

Ismerd meg a spanyol illusztrátort!

A Szofi könyvek egyre népszerűbbek, és most végre megismerheted a mindig mosolygós és vagány spanyol iluusztrátort is, akivel személyesen is találkozhatsz majd!


tovább...

Berg Judit és az olvasás

Interjú az olvasásról és ami mögötte vam

A Rumini írónője gyerekként kezdetben hadilábon állt az olvasással, talán éppen pont ezért is sikeres a Két kis dinó sorozat, melynek köteteit sok gyerek elsőként olvas el önállóan. A következő mini-interjúból azt is elolvashatod, milyen az a könyv, amit Berg Judit szerint egyáltalán ne adjunk egy olvasni tanuló gyerek kezébe.


tovább...