Őrület a köbön

Kamaszkritika a Most már igazán - Egy majdnem normális család 2.-ről

Bakos Virág élete első látásra úgy tűnik, nem normális. A cím is ezt mutatja. De ha elmélyedsz a könyvben, hamar rájössz, hogy ez normális! Semmi furcsa nincs benne. Mert akinek nincs egy olyan szeszélyes, divatos nővére, mint Vera, annak tuti van egy kocka, de sportos öccse, mint Misu.

Nézzük meg a Bakos család felépítését !

tovább...

2016 legjobb gyerekkönyvei

a Pagony boltok kedvencei

2016 tele volt jobbnál jobb magyar és külföldi gyerekkönyvekkel és játékokkal. Sok örömünket leltük az olvasásban és a partijátékokban, ráadásul most azt is eláruljuk, melyek voltak 2016 felejthetetlen meséi és társasai

Nézd meg, mi az, amit a Pagony boltokban dolgozók mindenképpen elraktároznak a polcunkon 2016-ból!

tovább...

Miért olyan piszkosul jók a kamasznaplók?

Most megmutatjuk, hogy miért kattannak rá gyerekek a naplóregényekre!

Már 8 éves kortól egészen 14-ig tombolt a napló őrület. A kamaszok magabiztosan sorolják, milyen könyveket szeretnének mindenképpen megszerezni, elolvasni és birtokolni. Szépen kérlek, ezen a ponton ahelyett, hogy leszólnád, miért nem a kötelezőket bújja, miért nem olvas valami értelmesebbet, mosolyogj egy nagyot, mert hízhat a májad: a te gyereked már megszerette az olvasást, és a legkritikusabb korban is kitart mellette!

Ráadásul most január 18-ig 20% kedvezménnyel szerezheted be a legmenőbb sorozatokat. Az akcióban ráadásul más vagány és vicces könyveket is találsz.

Kattints ide a kedvezményért és tedd a kosaradba a legmenőbb kamaszregényeket!

tovább...

Lerántjuk a leplet a Nyírd ki ezt a naplót őrületről!

Minden, amit tudni akartál...

Miért olyan népszerű a Nyírd ki ezt a naplót jelenség? Megjelenése óta naponta többször keresik a boltokban, rengetegen töltik fel az internetre a kivégzett naplókat, sőt mit több: a 10 éves ismerőse rajongó tekintettel néz a kolléganőmre, mióta megtudta, hogy olyan helyen dolgozik, ahol lehet kapni A Naplót! Eredjünk hát nyomába a titoknak...

tovább...

Ki akarok kapcsolódni!

Iván Dóra bemutatkozása

Másfél éve azonban rátaláltam az olvasásnak illetve írásnak a jótékony hatására is. Persze írni véleményem szerint csak nyugodtabb környezetben lehet, szinte teljesen kitisztult elmével. Olvasni pedig egy kávéháznál nyüzsgősebb helyen lehetetlen. – Olvassátok Iván Dóra bemutatkozását!

tovább...

Hogy tanulj másképp?

Az iskolai tananyagok újragombolva, avagy mi minden a tálalás

Újra itt a január, megint be kell ültetni a gyerekeket az iskolapadba, amit ma már a legjobb tanulók is nehezen viselnek. Hiába vannak a sulisok tele érdeklődéssel, nyitottsággal és lelkesedéssel, amit átlépik a tanintézmény küszöbét, mindez gyakran elszáll. Talán mert, hiába lennének fontosak az ismeretek, jók a témák (legalábbis egy részük tuti), nem pont úgy kapják meg a válaszokat, hogy aztán az információkat integrálni is tudják. Most mutatok pár könyvet, ami a sulis anyagot egészen új köntösben tudja megszerettetni a gyerekekkel.

tovább...

Bemutatkoznak a Kamaszkritikus kerestetik! pályázat nyertesei

A Tilos az Á olyan kamaszokat keresett, akik folyton a könyveket bújják és van is véleményük róla, amit szívesen megosztanának másokkal. A több mint 100 beérkezett pályázat közül a Kiadó szerkesztősége az ő pályázataikat találta a legkiemelkedőbbnek. Ismerjétek meg őket!

tovább...

Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

Most négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!

tovább...

Sokatemlegetett Dante úr

Kamaszkritika Az Irodalom Visszavág 2. részéről

Míg a sorozatok első kötetnél általában az író van jó és a kritikus rossz helyzetben (Mit írjak, hogy ne legyen klisés? Hogyan mondjam meg kulturáltan, hogy jó/közepes/rossz a könyv?),a második kötetnél általában fordul a kocka. Ha a második könyv nem ugorja meg az első szintjét (és általában nem teszi), akkor jöhet az ,,enyje-benyje”, ezért a kritikusok általában szájuk szélét nyalogatva várják a második rész megjelenését. Általában. De mi a helyzet Nényei Pál sorozatával? - Király Csenge Katica írása

tovább...

Sütihasználati beállítások