Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

Imbusz mester és Pudlimász nyaralni megy

May Szilvia meséjét olvashatjátok Pudlimászról, a háromlábú kutyáról és gazdájáról, a mindent megszerelő Imbusz mesterről. Imbusz mester autószerelő, de ha kell, rövidlátó vagány tanítónőnek szerel szemüveges autót, autóversenyző kutyáknak mindenféle trükkös járgányt, vagy éppen egy olyan kocsit, amit a bandázó rosszkutyák az életben nem érnek utol.

tovább...

Zulejka Zoé piros traktora

Finy Petra meséje

Finy Petra Dagonyalényei Zánkán élnek. A történet helyszíne a nagy homokos gyerekstrand, ahol a gyerekek nap mint nap játszanak, és nap mint nap játékokat veszítenek el. Ez a homokos part látszólag teljesen átlagos, valójában azonban különleges lények lakják. Amint elmegy az utolsó család az egész napos pancsolásban jól elfáradt csemetéivel, a gázló homokja megelevenedik, és előbújnak a csodálatos dagonyalények. A dagonyalények kedves, melegszívű sárteremtmények, akiknek állandóan melegre van szüksége: a kis vaskályhályukból nyerik a meleget, és Dagonyanyanya, ez a hangos és melegszívű asszonyság, afféle dagonya-családfő, rengeteg sapkát, sálat köt nekik. De a szeretet is átmelegíti őket, amit a gyerekektől kapnak. A gyerekek pedig azért kedvelik a dagonyalényeket, mert a zánkai parton felejtett, vagy a strand játszóterén hagyott, netán a fürdőhely parkolójában elejtett játékokat mindig visszaviszik nekik.

tovább...

Alenka elcsavarog

Gévai Csilla stílusát nagyon sokan megszerettétek nemcsak könyvében, hanem az itt megjelent netes naplójában is. Most végre újra olvashatjátok őt, ráadásul ezt a csavargós mesét kizárólag nektek, ide a Pagonyra írta!

tovább...

Rozi a nyári égen - a nagy kék matrac

Tasnádi István meséje

Rozi nyáron Balatonon nyaral, mint sok másik kislány, és persze sokkal vakmerőbb dolgokat szeretne a barátnőjével csinálni, mint amit a szülei megengednek. Ha szeretnétek tudni, hogy mit, olvassatok tovább!

tovább...

A zsémbes királylány

Szakács Eszter meséje

Szakács Eszter, a Villámhajigáló Diabáz írója egy olyan királylányról írt, aki semmit nem szeret, csak zsámbeskedni. Nem csoda, ha hamarosan egyedül marad a palotájában. Még szerencse, hogy jön egy vidám királyfi... A szerző következő kötete, a Habakuk királyfi ősszel jelenik meg a Pagonynál, és pár vicces királylánnyal és egy bátor királyfival abban is találkozhattok majd. A zsémbes királylány azonban csak most nyáron jár erre. Jó mesélést!

tovább...

Tandori Dezső: Főmedvém

(Folytatás és kezdés. Kezdés és folytatás.)

Nyári sorozatunk első darabja Tandori Dezső Főmedvéjével és egy szörnyű molytámadással. A képen, mely a szerző illusztrációja, a Főmedve látható.

tovább...

Máté Angi: Volt egyszer egy nyár

Hogyan másképp nyithatnánk meg a Pagonyon a nyári mesesarkot, ha nem Máté Angi gyönyörá meséjével, a Volt egyszer egy nyárral? Júliusban és augusztusban, míg a fagylaltok gombóckodnak, minden héten olvashatsz egy egészen új mesét az ismert mesehőseinkről a Pagonyos szerzőkről: lesz Tandori és a Főmedve, May Szilvia és Pudlimász, Gévai Csilla és Alenka, felbukkannak a titokzatos dagonyalények a balatoni strandon, és egy zsémbes királylány is megszelídül.

tovább...

Julijuli és Mackó

Tasnádi Emese könyve - Agócs Írisz illusztrációja

Julijuli öt éves, és most Angliában él a családjával. Vele van Mackó is, akivel végre lehet beszélgetni! Amerre járnak, meséket gyűjtenek, most elolvashatod, hogyan jutott eszükbe a második mese. Tasnádi Emese könyvét Agócs Írisz rajzaival.

tovább...

A csodálatos szemüveg

Finy Petra meséje Herbszt László illusztrációival

Finy Petra Aranyvackor különdíjas meséje a Kicsi Kovács Áronról szól, aki szemüveget kap, de nem akármilyet: a szemüvegen keresztül felélednek Budapest megszokott tájai. A hol vicces, hol továbbgondolásra hívó képeket-hasonlatokat Herbszt László részletgazdag grafikái keltik életre. Mind a többrétegű szöveg, mind a grafika felnőttnek-gyereknek egyaránt élvezetessé teszi a könyvet. A csodálatos szemüveg a Naphegy Kiadó 2011-es könyvheti újdonsága.

tovább...