Home office a kulisszák mögött – 5. rész

Less be a pagonyosok mindennapjaiba!

A hatalmas változásokat most mindannyian ugyanolyan intenzitással éljük meg. Ugyanúgy nem kapunk lisztet a boltban, nem léphetünk be a gyógyszertárba és maszkot húzunk tömegközlekedés előtt. Éppen ezért szerettük volna neked megmutatni, hogy hogyan is alakult át az életünk, mióta a boltokban nem fogadhatunk vásárlókat, és amióta szinte az egész hálózat home office-ra állt át. Most Hunor, az Óbudai Pagony ikonikus alakja tálal ki arról, milyen is otthon lavírozni a gyerekek, a munka és a háztartásbeli teendők között. Kattints ide naplójának első részéért, és olvasd el most a másodikat!

tovább...

A történet írta önmagát

Interjú Igaz Dórával balettról és önmagunkról

Megjelent a Kata és a balett című mese, amiben nagyon sok minden kiderül: például, hogy milyen direkt rosszul érezni magunkat, csakazértis unatkozni és nagyon utálni a balettot. Meg az is kiderül, hogy azért az elsőre borzasztónak hitt dolgok felé is kell ám nyitni, mert lehet, hogy nagyon is szórakoztatóak! A szerzővel beszélgettünk gyerekkorról, táncról, sztereotípiákról - olvasd el!

tovább...

Könyvfesztivál a gyerekkönyvkiadókkal!

Most szombaton - az interneten

Bár a 27. Nemzetközi Könyvfesztivál idén nem tölti meg a Millenáris Parkot, a Cerkabella, a Csimota, a Móra és a Pagony könyvkiadó egész napos gyerekkönyv-fesztivállal várja az interneten a családokat! A kiadók célja, hogy elvigyék a családok otthonába a minden évben nagyon várt Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál legizgalmasabb pillanatait.

tovább...

Egy rendhagyó anyák napjára

Ajándékötletek egy anyától

Senkinek sem egyszerű ez az időszak, de apró örömszerzéssel meg lehet színesíteni ezt az ünnepet is. Éppen ezért fogadjátok szeretettel egy anyuka szubjektív, pagonyos válogatását arról, hogy ő minek örülne, illetve mivel készül örömet szerezni az anyukájának ezen a szép napon!

tovább...

Hagyni kell, hogy a gyerekek élvezzék, amit olvasnak

Dr. Kovács Judittal beszélgettünk

szerzo.jpgDr. Kovács JuditMegjelent a Most angolul olvasok! első két része, ennek kapcsán Dr. Kovács Judit korai és kéttannyelvű nyelvoktatási szakértőt kérdeztük, aki részt vett a sorozat elkészítésében is. Hogyan érdemes nekikezdeni a sorozatnak és miért fontos egy olyan kétnyelvű könyv, ahol nem a tankönyvi angol a szöveg alapja? Olvasd el miniinterjúnkat!

tovább...

Minden egy helyen a Most én olvasok!-sorozatról

A legfontosabb tudnivalók

Biztosan ti is emlékeztek rá vagy aktuálisan tapasztaljátok a gyerekeiteknél, mennyire nagy élmény, amikor az ember már képes önállóan olvasni, amikor a betűk értelmes szavakká, majd mondatokká állnak össze. Nagyon régen voltam már elsős, de tisztán emlékszem az elképesztő büszkeségre, amikor először el tudtam olvasni egy utcatáblát. Sokszor látok gyerekeket a metrón, akik boldogan fújják a megállók neveit, lassan silabizálva a betűket. Nagyon megható ez a lelkesedés. De hol vész el?

tovább...

Mihez kezd egy bolti eladó vásárlók nélkül?

A Pagony boltjai már egy hónapja zárva vannak. Nagyon hiányoztok nekünk, a kérdéseitek, a gyerekzsivaj, a nagy beszélgetések, az egész Pagony-érzés.

A mindennapok most mindenki számára átalakultak, tudjuk, hogy nektek sem egyszerű ennyi fronton helytállni. Ezért azok a kollégáink, akik a háttérben dolgoznak – többek között a szerkesztők és a marketing-osztály is - azon munkálkodnak ezekben a hetekben, hogy segíteni tudjanak nektek. Sok-sok kreatív tippet, mesét és hasonló csudajó dolgokat találhattok itt a blogon, a Facebook-oldalainkon és a YouTube-csatornánkon is. Próbálgassátok őket, hátha nyertek vele egy szusszanásnyi időt.

Na de mi van velünk, akikkel a boltjainkban találkozhattatok nap mint nap? Mit tud csinálni egy eladó, ha zárva az üzlet? Mindjárt elmeséljük, és azt is, hogyan tudtok velünk egy kicsit mégis kapcsolatban maradni!

tovább...

Home office a kulisszák mögött – 4. rész.

Less be a pagonyosok mindennapjaiba!

A hatalmas változásokat most mindannyian ugyanolyan intenzitással éljük meg. Ugyanúgy nem kapunk lisztet a boltban, nem léphetünk be a gyógyszertárba és maszkot húzunk tömegközlekedés előtt. Éppen ezért szerettük volna neked megmutatni, hogy hogyan is alakult át az életünk, mióta a boltokban nem fogadhatunk vásárlókat, és amióta szinte az egész hálózat home office-ra állt át.
Most Misu mesél nekünk, akit az igazán régi Pozsonyi úti vásárlók biztosan ismernek, hiszen együtt nőtt fel a Pagonnyal és Sárdi Dóra és Gáspár Máté alapító tulajdonosok fiaként minden változásnál jelen volt a kiadó és boltházlózat életében. Olvasd el, hogyan töltik ők, hatan összezárva a bezárkózós napokat!

tovább...

Csongi hiába „csak” mesehős, igazából annál sokkal több

Interjú Bendl Verával

Bendl Verát már ismerhetitek, szerepelt egy novellája az Ezentúl lesz banán! antológiánkban és az elmúlt hetekben debütált a blogunkon a Berci nem megy iskolába című folytatásos meséjével, ami segít feldolgozni a gyerekeknek ezt a furcsa és kaotikus helyzetet, ami az utóbbi időszakot jellemzi. De nemcsak a Berci-mesékre jellemző az, hogy rávilágít problémákra és a gyerekek szintjén, de nem leereszkedve beszél hozzájuk, ilyen az első gyerekkönyve, a Mihályi Csongor és az időgyurma is, ami egy elképesztő utazás humoros, pörgős és utánozhatatlan története. Tudj meg többet a hamarosan megjelenő meseregényről!

tovább...