Egyedül lófrálni az Állatkertben

  • Az Éjszaka az Állatkertben című könyvnek nem csak a címe izgalmas: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével háríthatod el az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. A különleges könyv szerzőjével, Bojti Annával beszélgettünk.


tovább...

Kaland, játék, fantázia! - Interaktív könyvbemutató

Megjelent az Éjszaka az állatkertben!

Gyere el február 16-án szombaton 16:00 órakor a Bartók Pagonyba, és ismerd meg legújabb Abszolút könyvünket!
tovább...

Astrid Lindgren, a gyereklélek legnagyobb ismerője

könyveinek mindig lesz helye a polcunkon

Sosem fogom elfelejteni azt a mesevonatos utazást, ami a stockholmi Junibacken múzeumban szó szerint végigrepített minket Astrid Lindgren életművén. Beültünk egy kis kocsiba, ami megindult hegyen-völgyön át, és a legelképesztőbb makettek között közlekedett velünk, mi meg csak tátottuk a szánkat. Előre készültünk arra az útra, hiszen addigra végigolvastunk minden akkor elérhető Lindgren-könyvet, így a legtöbb életképet fel is ismertük. Ott volt például Juharfalvi Emil szülőháza, ahol a millió csibészséget elkövette a kisfiú, Harisnyás Pippi Villakulla villája az összes szereplőjével, Háztetey Károly padlásszobája, óriás sziklák és hatalmas erdőségek közepette pedig Ronja, a rabló lánya életébe és az Oroszlánszívű testvérek nangilajai világába is bekukucskálhattunk. Ott, akkor, azzal az utazással egy életre megpecsételődött a rajongásunk a svéd írónő munkássága iránt.
tovább...

Az első könyv meghatározó

Szerzőink vallottak az első könyvélményükről

A gyerekek olvasóvá válásában meghatározó szerepet játszik, hogyan alakul az első találkozásuk a könyvekkel. Ha túl nagy falat a könyv, az maradandó kudarcélmény lehet, de ha a megfelelő könyvet veszik kézbe, akár rögtön el is köteleződhetnek az olvasás mellett! Vajon szerzőink és illusztrátoraink mely könyvekkel lettek könyvmolyok? Tudd meg cikkünkből!
tovább...

Emlékek, fogadalmak, tervek

Szerzőinket és illusztrátorainkat kérdeztük, hogyan készülnek az új évre 4.

Milyen filmet forgatott Bernát Barbi, és milyen kihívásban vett részt? Merre nyaralt Molnár T. Eszter, és miért nem tesz fogadalmakat? Mi volt Gimesi Dóra top 3 élménye, és mi is az a digitális böjt? Tudj meg mindent évkezdő körinterjúnk utolsó részéből!
tovább...

Néha jól jön a segítség

Még a legtudatosabb szülők is kétségbeeshetnek

Amikor még kislány voltam, egészen biztos, hogy nem analizáltak engem annyira a szüleim, mint amennyire én figyelem a kölykeimet. Szüleink számára még ismeretlen fogalmak, jelenségek, tünetek keringenek a mai szülők agyában, hol segítséget nyújtva a felmerülő problémákra, hol pedig felborzolva a kedélyeket, és elefántot csinálva a bolhából. Hol hülyít minket a világ, megijeszt azzal, amit itt-ott hallunk egymástól vagy elcsípünk az interneten, hol pedig bagatellizálunk komoly ügyeket. Sok minden befolyásol minket, és elfelejtünk hallgatni az ösztöneinkre... - olvasd el Laura, a Pozsonyi úti bolt üzletvezetőjének ajánlóját!
tovább...

Az irodalom visszavág 3.

Nényei Pál új kötetének bemutatója február 11-én, hétfőn 18:00–19:30-ig

Gyere a B32 Galériába, a Bartók Béla út 32-be, a XI. kerületben!
tovább...

A művészet úgy hat az agyra, mint az élesztő a tésztára

Nényei Pállal beszélgettünk az Irodalom visszavág harmadik kötete kapcsán

Megjelent Az irodalom visszavág 3. része, A hit fényétől az ész világosságáig! A kötet kapcsán a szerzőt kérdeztük rossztanulóságról és jótanulóságról, a művészet céljáról, az irodalomoktatás jövőjéről és még számos izgalmas témáról. Bele kell, hogy férjen Az irodalom visszavág-sorozat a kerettantervbe? Számíthatunk szakmai viharokra az új kötet kapcsán? Mire jó egy mókás irodalomtörténet, és milyen animéket javasol Nényei Pál egy laikus érdeklődőnek? Interjúnkból minden kiderül, olvass tovább!
tovább...

Emlékek, fogadalmak, tervek

Szerzőinket kérdeztük, hogyan készülnek az új évre 3.

Merre járt tavaly Kemény Zsófi? Hogyan ünnepelte meg a diplomáját Igaz Dóra Menta kutyusa? Mi a terve Mészöly Áginak a közösségi médiával? A szerzők még egy-egy fontos képet is megosztottak velünk, interjúsorozatunk harmadik részéből mindent megtudhatsz!
tovább...