„Tetszik, ha valami kicsit kócos és fura"

Interjú Ferth Tímea illusztrátorral

Bojti Anna kalandjáték-kockázat könyve, az Éjszaka az állatkertben megjelenése óriási sikert aratott, teltházas bemutatóval indult útjára, alig két hónap elteltével pedig el is fogyott a boltokból, és most jön az utánnyomás. A siker azonban nem csak Anna fantasztikus írói stílusának, hanem Ferth Tímea sejtelmes hangulatú illusztrációinak is köszönhető. Az Éjszaka az állatkertben című kötet volt az első gyerekönyv-illusztrációs megbízása, munkáit azonban már láthattuk egy-két helyen… Olvassátok Ferth Timivel készített interjúnkat és tudjatok meg többet pályájáról és eddigi munkáiról!
tovább...

Legalább egy szemetet vegyél fel, légyszí!

Gévai Csillát kérdeztük a környezettudatos életéről és régi-új könyvéről

Olyan könyveket szeretek írni, amikben meg tudom szólítani a gyermekek és a felnőttek lelkiismeretét ilyen-olyan zöld témában, remélhetőleg mások hibáztatása nélkül, pusztán csak azért, hogy egyre többen ismerjük fel: gyerünk, szedjünk szemetet és ültessünk fát! A gyerekek különben fogékonyak erre a célirányos gondolkodásra: menjünk, csináljuk! Csak még kevés szülő érzi tartalmas szombat délutáni programnak a családi szemétszedést. Pedig annyi jó érzést tud adni a gyereknek és a felnőttnek is, ha tehet valamit a környezetért! - Gévai Csilla elmeséli, hogyan, mert újra, frissített kiadásban jelent meg a Nagyon Zöld Könyv!

 

tovább...

5 kulisszatitok az Időfutárról

Amire eddig nem gondoltál volna a sorozattal kapcsolatban

Mi lesz a szereplőkkel, ha felnőnek? Hogyan készül egy-egy rész, ha többen is dolgoznak rajta? Miért Adele Hanna csengőhangja? Megjelent az Időfutár drámakötete, A Varázsfuvola-akció, a szerzők pedig egy rendhagyó könyvbemutatón válaszoltak minden eddig fel nem tett kérdésre. Ha nem tudtál eljönni, olvass tovább!
tovább...

Húsvéti ajánlat nagyoknak

Kisiskolásoknak és kamaszoknak

A kicsiknek sem egyszerű választani a rengeteg könyv és játék közül, de minél nagyobbak, annál nagyobb a kihívás is, hiszen egyre kiforrottabb az ízlésük, és határozottan tudják, mi az, ami az első kézbevétel után a szoba sarkában fog landolni. Összegyűjtöttünk pár könyvet és játékot, amivel nem lehet mellélőni: izgalmas olvasmányok már kezdő olvasóknak is, kalandos krimik, érzelmes lányregények, és sok-sok különleges játék. Válogass!
tovább...

Megnyílt a Soproni Pagony

A napokban megnyílt a Pagony bolthálózatának 9. üzlete, a Soproni Pagony. Szeretettel várunk a hivatalos megnyitóra 30-án!
tovább...

2019-es táborok a Pagonyban

Idén is két helyszínen várunk Budapesten!

Ahogy már tavaly is, idén is vár titeket a budai Bartók Pagony és a Zuglói Pagony! Kattints, tudj meg minden infót a táborokról és a jelentkezésről!
tovább...

Hogy érzi magát a gyerek?

A Boribon, hogy vagy? játékkal igazán pontos képet kaphatsz

Végre újra kapható a Boribon, hogy vagy? játék! Ez a társas rövid idő alatt közönségkedvenccé vált, majd 2018-ban elnyerte az Ország Játéka-díjat is a kicsiknek szóló játékok kategóriában. Boribon kortalan és minden kisgyerek kedvence, sőt lelki társa, ezt már tudjuk - de mi miatt lett ilyen sikeres? Most ez is kiderül, olvass tovább!
tovább...

Kis események - hatalmas problémák

Agócs Írisz ír, rajzol és mesél

"Rengeteg könyvet megrajzoltam, és mindig arra gondoltam, hogy majd biztos lesz valahol egy kisgyerek, aki ennek nagyon fog örülni, és akkor már megérte megcsinálni. Most közvetlen közelségbe ért ez az élmény, és nem tudok rá jó szót az érzelmek palettáján, de valami olyan, ami az ember életében nem sokszor fordul elő." -  Agócs Íriszt kérdeztük két frissen megjelent lapozója kapcsán.


tovább...

Könyvek iskolai színjátszáshoz

A Varázsfuvola-akció és más történetek

Nehéz olyan színdarabot választani iskolai színjátszáshoz, ami a közönségnek is érdekes (= nem látták még ezerszer), nem túl felnőttes a gyerekeknek, és még jó is játszani. Hogy legközelebb már könnyebb legyen a döntés, színpadra vihető, drámaként megírt könyveket válogattunk a Pagony kínálatából, amiket olyan sikeres ifjúsági szerzők írtak, akik nem csak formálják, de nagyon jól is ismerik a mai gyerekek ízlését. Segítségül megadtuk, hány szereplővel érdemes elképzelni a darabot, de mindenek előtt tartsuk észben, hogy a megvalósításnak valójában csak a kreativitás szab határt, és a legfontosabb, hogy a színjátszást mindannyian élvezzük!
tovább...