"Közös alapot hozok létre egy esetleges párbeszédhez"

Kertész Erzsivel beszélgettünk

Megérkeztek a Zsebaljai időjárók, akik nektek is segítenek jobban megérteni az érzelmeket, kezdve a négy legalapvetőbbel. A könyv szerzőjével, Kertész Erzsivel beszélgettünk segítő mesékről, érzelmi nevelésről és természetesen a Zsebaljai időjárókról. Olvass tovább!

tovább...

Forgassatok némafilmet! - Meghosszabbított határidővel

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázata 10-18 évesek számára

Hosszú az út Kolozsvártól Casablancán át Hollywoodig. És mégis megtehető. Kertész Mihály, a később Michael Curtiz néven világhírűvé váló Oscar-díjas filmrendező meg is tette. És hogy jön ez ide? Úgy, hogy a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Pagony kiadó közös pályázatot ír ki mindazon csapatok számára, akiket érdekel az irodalom, a film, a média világa és a történelem. Olvass tovább!

tovább...

Így készült A villamos

Kovács Tamás Györggyel és Szinvai Dániellel beszélgettünk

Megérkezett A villamos, 2023 egyik legizgalmasabb Pagony-könyve! Most bepillanthatsz a kulisszák mögé és megtudhatod, hogyan is alakult ez a gyönyörű, ismeretterjesztő képeskönyv. Olvass tovább!

tovább...

"Ahány ember, annyi Petőfi."

A Költővel nem járnék novellaantológia szerkesztőjével, Grancsa Gergellyel beszélgettünk

Vajon mi közünk van ma Petőfihez? Lehet-e róla másképpen beszélni, mint a március 15-i iskolai megemlékezéseken szokás? Szerintünk és a Költővel nem járnék című, most megjelent Tilos az Á novellaantológia szerzői szerint lehet. Megkértük a kötet szerkesztőjét, Grancsa Gergelyt, meséljen nekünk az antológiát alakító koncepcióról, a munkafolyamatról, a kötet illusztrációiról és úgy általában a Petőfihez fűződő viszonyáról is. Olvasd el a válaszati!

tovább...

Ismerd meg Herbszt Lászlót!

A Költővel nem járnék illusztrátorával beszélgettünk

Bemutatjuk Herbszt Lászlót, a legújabb Tilos az Á antológia, a Költővel nem járnék és még sok más gyönyörű és vagány könyv illusztrátorát. Olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Süss és főzz a barkákkal!

Szuper céklás receptek Vadadi Adrienn ajánlásával

A legújabb Barkamesék kötetben Pipi és Patyi ínycsiklandozó finomságokat készítenek a házikójuk mellett nőtt nagy céklából. Ha a meséket olvasva neked is összefut a nyál a szádban, akkor jó hírünk van a számodra! Megkértük Vadadi Adriennt, a barkák “anyukáját”, hogy ossza meg velünk ezeket a recepteket. Olvass tovább!

tovább...

Kitől örökölte a vagányságát, bátorságát, jó szívét Rumini?

Berg Judittal Rumini legújabb kalandjairól beszélgettünk

Rumini behajózott a Most én olvasok! sorozat vizeire! Immár kér róla szóló mesét olvashatnak a sorozatban a betűkkel ismerkedő gyerekek. Rengetegen voltatok kíváncsiak Rumini gyerekkorára, ezekben a kötetekben ezt meséli el Berg Judit. Olvasd el az írónővel készített interjúnkat!

tovább...

A ti 2022-es kedvenceitek!

Mutatjuk a szavazás eredményét

Köszönjük a rengeteg szavazatot, amik a Pagony 2022-es könyveire és játékaira érkeztek! Nagyon vártuk, hogy összesíthessük az eredményt! A szavazás február 4-én véget ért, így most megosztjuk a nyertesek listáját! Egy meglepetés is vár rád, olvass tovább!

tovább...

"Keressék a vadságot és a titkokat..."

Katya Balennel beszélgettünk

Bemutatjuk Katya Balent, az Október, Október szerzőjét! A brit írónak fiatal kora ellenére már jó pár regénye megjelent, magyarul azonban most olvashatjátok először. Kattints ide, és olvasd el a vele készített interjúnkat!

tovább...

Sütihasználati beállítások