Komoly problémák könnyeden

Danny bá' harmadszor is szuper!

Visszatér a jelenkor leglazább tanárja - megjelent a Danny bá' sorozat harmadik része is!
A bohókás, fiatal gyakorlótanár ezúttal a tanév végi előadásra készíti fel osztályát; persze ezt sem a megszokott, hagyományos módszerrel teszi.  A Danny bá' és a matekrap már a boltokban!

tovább...

Budapest titkai

Bartos Erika megmutatta a főváros rejtett arcait

Felfedeznéd Budapest rejtett arcait vagy rácsodálkoznál azokra a részletekre, amik mellett nap mint nap elmész? Akkor tarts Bartos Erikával, aki két különleges kötetebe gyűjtött mindent a városról!
Ismerd meg a Budapest rajzban és a Budapest titkai című köteteket, melyeket nagyon ajánlunk mindenkinek!

tovább...

Az autósüldözéstől gyermekrablásig

Detektív regények fiúknak

Egy izgalmas detektívregényt olvasva a főszereplőkkel együtt, vagy akár őket megelőzve kinyomozni a rejtélyeket, olvasni a nyomokat és rájönni nagy összefüggésekre – ez aztán meg tudja mozgatni az agytekervényeket, a krimi az egyik legszórakoztatóbb műfaj. Agatha Christie regényeit is újra meg újra kiadják, na és persze mindannyian végigizgultuk, hogyan jön rá Columbo, ki a gyilkos. Nem véletlen, hogy az ifjúsági regények között is számtalan detektívtörténetet találunk, a rejtélyeket mindenki szereti megfejteni. Lássuk, milyen szuper kötetek jelentek meg mostanában kamaszoknak!

tovább...

Az ember nem adhatja fel az évszázadokon átívelő terveit!

Mit csinál az író nyáron? 18. rész - Interjú Vészits Andreával

Te is Időfutár rajongó vagy? Érdekel, hogy miért álmodik még ma is a Barátságkerttel Vészits Andrea? Vajon min dolgozik nyáron és melyik a kedvenc fagyija? Olvasd el interjúnkat és megtudod! 

tovább...

Így olvasd a Kalasnyikovot!

10+1 dolog, ami nélkülözhetetlen a Kalasnyikov és Rózsafüzér olvasásához

Egy jó könyv pont attól lesz jó, hogy bárhol, bármikor elő tudod kapni: mindegy, hogy a szobádban ülsz, miközben odakint szakad az eső, vagy a buszon teniszről hazafele menet, így is, úgy is beszippant. Mindegy, hogy milyen zenét hallgatsz alatta, hogy milyen filmet nézel meg közben, vagy hogy mit dobsz be, ha hirtelen megéhezel. Igen, ez a jó könyv definíciója. A Kalasnyikov és Rózsafüzér viszont jóval több annál, hogy ráaggassuk a jó könyv jelzőt, úgyhogy íme néhány ötlet, hogy teljesen átéld a hangulatát!

Bánáti Anna ajánlóját olvasod.

tovább...

Végre új Pim és Pom mesék!

Miért zseniális a Pim és Pom sorozat 6 pontban?

Van két cicus, egy fehér és egy fekete. A Kedves Hölgy a gazdijuk, ami irtó jó, mert azon túl, hogy remekül bánik velük szeret sütni, főzni, meg egyáltalán, minden iszonyat nett az otthonukban. Csakhogy a Kedves Hölgynek van két unokahúgocskája: Saci és Timi. A kislányok pedig mindig a kellemesnél jobban szeretnék babusgatni a cicákat. Ez az alaphelyzete Fiep Westendorp Pim és Pom sorozatának. De mit is jelent valójában? Milyen tudattalan dolgokat mozgat meg? Milyen kiélhetetlen feszültségeket old fel a gyerekekben?

tovább...

Ha tizenhat lennék

Vajon megegyezik a zenei és irodalmi ízlésed?

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 16+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Katy Perry vagy John Lennon a kedvenced?

tovább...

A fájdalom nem szégyen

Olvass bele Wéber Anikó Az osztály vesztese című könyvébe

Szerinted milyen érzés az osztály vesztesének lenni? És milyen lehet mást megalázni, aztán némán sunnyogni a padban? Miért bántjuk egymást? Muszáj szeretet nélküli hatalmi harcok színtereként elfogadnunk az iskolát, vagy tehetünk érte valami?
Naná, hogy tehetünk! Sőt, kutya kötelességünk! A jóra törekvés, mások és saját maga szeretete minden kisgyerekben ott bujkál. Épp annyira, mint a a gonoszkodás, ha őt is zaklatják.
Az iskolai bántalmazás mára (kár áltatni magunkat) teljesen hétköznapi esemény Magyarországon. Ez pedig egy merész és érzékeny bullying könyv pont annak a 11-18 éves korosztálynak, akik előtt a téma gyakran kimondhatatlan, tabusított. Pedig ebben élsz! 

Olvass bele a könyvbe!

tovább...

Új könyvekhez macskás recept

Falatozz Pimmel és Pommal finom halgombócos spagettit!

Ismered Pimet és Pomot? A gazdijukat, a kedves hölgyet? Vagy az unokahúgocskákat? Most annak örömére, hogy két új kötettel gazdagodnak a történeteik megosztunk veled egy szuper macskás receptet! Hiszen az egyik új történetben VENDÉGSÉGBE jön Saci és Timi. Amikor pedig vendégek jönnek, nem árt egy kis finomsággal is készülni. A másik könyvben pedig tudod mi lesz: SZÜLETÉSNAP! Azt már gondolom, mondanom sem kell, hogy egy szülinap tele van szuper ínyencségekkel...

Főzz te is gyerekkel macskajó falatokat!

tovább...

Sütihasználati beállítások