Örök kedvenceink

A Tilos Az Á legmenőbb könyvei

Iskolai zaklatás, illegális bokszmeccsek, gyerekeket összezáró reality show, két New York-i könyvmoly levelezgetései egy piros füzet lapjain, egy alternatív irodalomtankönyv, egy Tarantino filmre emlékeztető ámokfutás... És persze három sorozat, az Időfutár, a Lucky Girls és Tallér Edina új kötete. Ízelítő a Tilos az Á könyveiből!

tovább...

Kamaszkritikus kerestetik!

Legyél a munkatársunk!

Folyton a könyveket bújod? És van is véleményed róluk, amit megosztanál másokkal? Egyszerűen imádsz írni? Akkor jelentkezz Kamaszkritikusnak a Tilos az Á Könyvekhez!

tovább...

Szakadt farmer, kockás ing, Nirvana, újra hódítanak a 90-es évek sztárjai!

Ajánló az Egyszerű dal című kultregényéről

Szereted a kicsit borongós hangulatú, de happy end-del végződő könyveket? Érdekel milyen volt a kilencvenes évek világa? Kíváncsi vagy mások, hogyan élik meg az első szerelmet és hogyan vetik bele magukat a bulizásba?

Akkor nincs más dolgod, mint kinyitni az Egyszerű dal-t.

tovább...

Nagy nyári író-kvíz

Mennyire ismered kedvenc íróidat? Játssz és nyerj!

Tudod mit csinálnak kedvenc íróid a nyáron? Hogy mit olvas éppen Kemény Zsófi? Vagy melyik a kedvenc fagyija Harcos Bálintnak? Ha igen, vagy ha szeretnéd megtudni, akkor kvízre fel!  Válaszolj tíz egyszerű kérdésre augusztus 8-ig és nyerj!

tovább...

Utazni fejben is lehet!

Kedvenc könyveim 2-től 10 éves korig

Utazni mindenki szeret! A kíváncsiság épp úgy hajtja a kicsiket, mint a nagyokat. Az új helyek, ízek és kalandok ígérete pedig minden mesének és regénynek jót tesz. Ki ne akarna olyan izgalmas kalandokat, amik egészen a Afrikába, múltba, a jövőbe, vagy különös fantáziaországokba repítik?

Ha elég bátor vagy, végig mered olvasni ezt a listát!

tovább...

Játssz, tanulj és szórakozz útközben!

Kedvenc újdonságaink szemléje

Kíváncsi vagy milyen nyári, utazós újdonságok jöttek a Pagonyba?
Akkor lapozz, és nézd meg, mennyi kincset gyűjtöttünk össze! Bőröndök, tatyók, gyurmák, tetkók, tavcsövek, periszkópok, nagyítók és többfunkcíós optikai eszközök...

Jöjjön minden, ami utazás!

tovább...

Készen állsz az időutazásra?

Matricázd be a nyarat!

A Pagony Matricás történelem sorozatával négy távoli világba nyerhetsz bepillantást. Íme, egy kis ízelítő a különböző történelmi korokat megidéző matricás foglalkoztatókönyvekből, egy boszis óriásfoglalkoztatóból és egy egészen különleges budapesti színezőből! Ha tartalmas, szórakoztató, izgalmas és informatív füzeteket keresel, itt a helyed!
Vidd magaddal mindenhova! Fess, ragassz, meditálj!

tovább...

Elhunyt Matyi és Sári „nagypapája”, a humor, a groteszk és az irónia nagymestere…

Adolf Born (1930-2016)

A neves cseh illusztrátorra Kocsis Péter műfordító emlékezik. A májusban elhunyt művész igazi monarchista volt, a hamisítatlan cseh humorral átitatott rajzaiból örök, elévülhetetlen derűs irónia árad.
Olvassátok-szeressétek Matyi és Sári történeteit és élvezzétek a fantasztikus képeket, melyeket Adolf Bornnak köszönhetünk...

tovább...

A fagylaltosok réme vagyok

Mit csinál az író nyáron? 11. rész - Interjú Molnár T. Eszterrel

Több éve indítottunk egy nyári cikksorozatot a Pagony blog oldalán, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattuk. Szerencsére eljött az ideje, hogy folytassuk!

Mostani kiszemeltünk Molnár T. Eszter a Stand-up! c. regény szerzője

Ismerjétek meg közelebbről ti is!

tovább...

Sütihasználati beállítások