Minden egy lyukkal kezdődött...

Bemutatjuk a legújabb Pagony kávézót!

Megnyílt a Pagony Café - Dió! Kicsiket, családokat, baráti beszélgetésre vágyókat, egyetemi vizsgára készülőket vagy home office-ban dolgozókat is nagy szeretettel vár a Bakáts tér 8. alatt megnyílt kávézó. Ezen a különleges hangulatú helyen egyszerűen csak jó lenni. Ebből a cikkből megtudod, miért. Olvass tovább!

tovább...

Melyik volt a kedvenced a Pagony 2022-es könyvei és játékai közül?

Szavazz te is!

A szavazás lezártult, köszönjük, hogy megosztottátok velünk a véleményeteket! A szavazás eredményéről itt olvashattok!

tovább...

11 dolog, amit próbálj ki decemberben!

És hozzá 11 szuper könyv!

Itt a december, és ahelyett, hogy lelassulna körülöttünk az idő, azt vesszük észre, hogy elfut mellettünk minden és mindenki. Pedig a decemberi időszak sok kellemes meglepetést tartogathat a szürke hétköznapokon is, ha megengedjük magunknak azt a luxust, hogy nem rohanunk, hanem kiélvezzük a pillanatot. Az adventi naptárt ne csak édességekkel és apró játékokkal töltsd meg, hanem közös programokkal is! Adunk pár ötletet, ami meghittebbé teszi majd a következő heteket, olvass tovább!

tovább...

"A humor jó stratégia a harmóniához."

Fekete Andrással beszélgettünk

Új sorozat indult a Most én olvasok!-könyveken belül. Megjelent Fekete András Nagybetűs kötete, a Kuty Kutyi és a sárkányfa. Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

tovább...

Üdv a kamasz király udvarából!

Miklya Luzsányi Mónikával beszélgettünk

Miklya Luzsányi Mónika öt gyermek édesanyja, ötven könyv szerzője, pedagógus, szerkesztő, publicista, teológus és még sorolhatnánk... Nem utolsó sorban pedig az Abszolút Töri sorozat legújabb részének szerzője. Ismerd meg az írónőt és A kamasz király udvarában című kötetét ebből az interjúból!

tovább...

"A látás, a gondolkodás szabadsága eleve beléjük van kódolva"

Bán Zsófiával beszélgettünk

Folytatódik a Vagánybagoly és a harmadik Á, kedves szereplőink negyedikbe lépnek, de az új év sem ígérkezik kevésbé eseménydúsnak az előzőnél! Bán Zsófia írónővel a Vagánybagoly és a negyedik Á kapcsán olyan izgalmas témákról beszélgettünk, mint a digitalizáció hatása az érzékekre, a tanult nem-látás, észre-nem-vevés, az oktatás, sőt, még a fotózás és az analóg technika is szóba került. Olvass tovább!

tovább...

"Nagyon szeretem a kihívásokat."

Rojik Tamással beszélgettünk

Megjelent A generális talizmánja, Rojik Tamás legújabb regénye az Abszolút töri-sorozatban. Ebből az interjúból többek között megtudhatsz néhány kulisszatitkot is a könyv születéséről. Olvass tovább!

tovább...

Gyerekek, környezettudatosság és Leó Kabrió

Kerékgyártó Istvánnal beszélgettünk

Hallottál már Márkról, aki hat évesen megmentette a világot? Na és Emmáról, Márk kishúgáról, aki a híres filmsztár, Leó Kabrió segítségével siet a Föld megmentésére? Kerékgyártó István meseregényei elképesztően aranyosak - nem is csoda, hiszen saját unokáiról mintázta a címszereplőket -, szórakoztatóak, izgalmasak, és tanulságosak is! A szerzővel a mai 6-9 évesekről, környezettudatosságról és természetvédelemről beszélgettünk, na és persze szóba került egy bizonyos filmcsillag is... Olvass tovább!

tovább...

"Az ember addig él, amíg van, aki szeresse"

Vészits Andreával beszélgettünk

Hatalmas örömmel és lelkesedéssel fogadtuk Vészits Andrea regényét, nem csak azért, mert hosszú évek után végre új, spin-off kötettel bővült az Időfutár-sorozat, hanem azért is, mert a Boszorkánysziget 28 73 egy végtelenül izgalmas, gondolatébresztő, részben családkutatáson alapuló regény. Most a szerzővel beszélgettünk a könyv mögötti kutatómunkáról, Móra Ferencről és még sok minden másról. Olvass tovább!

tovább...

Sütihasználati beállítások