Frissítő újdonságok a meleg napokra

Bemutatjuk legújabb könyveinket!

Aki a közelgő nyári szünetre keres olvasmányt, szerencséje van! A közelmúltban új könyvek költöztek a Pagony boltok polcaira, és már alig várják, hogy valaki beléjük olvasson. Új résszel jelentkezik többek között Széna Bogi, Maszat, Sherlock Bones és Rókazsolt, közben a Ligetben mesélnek a fák, és az Anybody már alig várja, hogy új dolgokat meséljen a tesünkről. És olyan régen látott kedvencek is újra megjelentek, mint Pikó, a nagyotmondó kishal, A csiga és a bálna, és még sokan mások! Olvass tovább, és ismerd meg mindannyiukat!

Berg Judit: Maszat a tűzoltó - Agócs Írisz illusztrációival

a170220e-fc1c-4a91-a2d7-db60b9b8cd5f.jpegIsmeritek Maszatot? Ha igen, akkor biztosan szeretitek! Ha nem, akkor pedig itt az idő, mert Maszat nagyon gyorsan az ovisok és bölcsisek kedvencévé tud válni. Főleg, hogy ez a rész a tűzoltókról szól, és melyik gyereket ne érdekelnék a villogó, tűzpiros kocsik, a különleges felszerelések, és persze a tűzoltók vizestömlője!

Ebből a könyvből, Agócs Írisz gyönyörű rajzain keresztül gyereked mindent megtudhat a tűzoltókról!
Ha pedig nem a tűzoltók a gyereked kedvencei, semmi baj, mert Maszat volt már repülőn, űrhajón, fodrásznál, épített hóembert, ült falovon és élt át csőtörést is! Minden gyerek megtalálhatja a neki tetsző Maszat-könyvet!

Julia Donaldson: A csiga és a bálna - Axel Scheffler illusztrációival - Újra a polcainkon!
a_csiga_es_a_balna_borito_1000px.jpg
A bálna csodás tájakat jár be a tenger mélyétől a távoli, titokzatos tengerpartokig, míg a csiga a tengerpart egyik szikláján tölti minden egyes napját. De mi lenne, ha nem így lenne? Julia Donaldson könyvei mindig nagy várakozást és lelkesedést váltanak ki. A csiga és a bálna című meséje is egy magával ragadó történet a bátorságról és a barátságról. Papp Gábor Zsigmond fordítása tökéletesen adja vissza az eredeti nyelvi humort, a verses mesék felolvasása pedig külön élmény szülőknek és gyerekeknek is!

Axel Scheffler illusztrációi egyszerűek, mégis kifejezőek, így a könyv vizuálisan is lenyűgöző. Mivel a könyv újra megérkezett polcainkra, a gyerekek újra élvezhetik ezt a fantasztikus kalandot, amely arra ösztönzi őket, hogy bátran kövessék álmaikat.

Julia Donaldson: A madárijesztők esküvője - Axel Scheffler illusztrációival - Újra a polcainkon!
a_madarijesztok_eskuvoje_borito_1000px.jpg
Julia Donaldson meséi igazi közösségi mesék, kezdve Csodakukactól, akit az egész bogártársadalom mentett meg a gonosz varázsló karmai közül a madárijesztőkig, akiknek pedig az egész farm minden állata segített, hogy a lehető legcsodálatosabb legyen az esküvőjük.

A libák tollat hoznak, az egerek gyűrűket, a rák kagylókat a nyaklánchoz... Mint mindig, Julia Donaldson lapozói nem lennének teljesek Axel Scheffler illusztrációi nélkül. A krumpliorrú, kerekszemű figurák már önmagukban is viccesek, egy-egy jól eltalált, precízen megrajzolt arckifejezés vagy mozdulat pedig egyenesen nélkülözhetetlen a történethez. Zab Bence és Rozs Réka pedig már készen áll a menyegzőre!

Julia Donaldson: Pikó, a nagyotmondó kishalAxel Scheffler illusztrációival - Újra a polcainkon!
31023.jpg
Volt egyszer egy Pikó nevű kishalacska,

Senki nem becsülte nagyra külsejét,

De hatalmas nagy volt a fantáziája,

S mindig elképesztő dolgokat mesélt.

Hogyha megismernéd mindegyik meséjét

Azt most nagyon könnyen meg is teheted

Menj a Pagony boltba, tedd a kosaradba,

És rögtön utána kézbe veheted!

Julia Donaldson: A bandita patkány - Axel Scheffler illusztrációival - Újra a polcainkon!

a_bandita_patkany_borito_1000px.jpgJulia Donaldson mesében az a különleges, hogy nagyban építenek európai és más népek mesevilágára - azt például tudtad, hogy a Graffaló alapja egy kínai történet? Ezért a mesék végén mindig győz a jó, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését - de csak olyan kedves, Julia Donaldsonos módon.

Bandita patkány, a kegyetlen útonálló mindenkit kifoszt, és elvesz az erdei állatoktól mindent, amit csak náluk talál. Az éhes erdőlakóknak ki kell találniuk, hogyan ejtsék csapdába a banditát a saját kapzsiságát csalinak használva. Még jó, hogy van közöttük egy agyafúrt kacsa...

Julia Donaldson történetei mély tanulságokat hordoznak, miközben humorukkal és modern karaktereikkel újraértelmezik a klasszikus meséket. Papp Gábor Zsigmond fordítása tökéletesen visszaadja Donaldson nyelvi humorát és bölcsességét.

Bodor Panna: Széna Bogi és az óriás görögdinnye - Fodor Anikó illusztrációival
image.png
Széna Bogi már alig várja, hogy a világ legklasszabb helyén, nagyszülei nyaralójában töltsön egy hetet. Mi mindent lehet itt csinálni? Kártyázni, virágot gyűjteni, fürdeni, gombát szedni, görögdinnyét fröcskölve-harapva enni, és még annyi mindent, amiben a gyerekek felismerik a saját nyaralásukat, nyári élményeiket!

Azért szuperek az ilyen életmesék, mert a gyerekek imádják az olyan történeteket, amelyek akár róluk is szólhatnak, vagy felelevenítenek egy-egy számukra kedves emléket. Nyári vakációra készülve, pakolva, vagy akár nyaralásról hazatérve is tökéletes olvasmány!
Tedd a kosaradba Széna Bogi legújabb, nyári kalandjait, vagy tölts vele egy szombatot!


Kiss Judit Ágnes: Babaróka vakációja - Egri Mónika illusztrációival

babaroka_vakacioja_borito_1000px.jpgBabaróka el sem hiszi, amikor kiderül, hogy a nyári vakációt legjobb barátjával, Kiscicával töltheti! A nagy izgalomban fel sem tűnik neki, hogy Kiscica nem olyan vidám, mint régen, és a nyaralásnak sem örül annyira, mint Babaróka.

Mamaróka régi nyaralóházikójában, a Liklakban eltöltött csodálatos hét, hullócsillagnézés, tábortűz, közös játék közben Kiscicának is könnyebb megnyílni és beszélni az otthoni és iskolai problémáiról.

Kiss Judit Ágnes könyve nem csak tökéletes nyári olvasmány, hanem pont annyira megható, elgondolkodtató, mégis könnyed és szórakoztató, mint minden Babaróka-könyv.

Rádai Andrea: Rókazsolt és a különleges keddSipos Fanni illusztrációival
rokazsolt2_borito_1000px.jpg
Rókazsolt történeteiben csodálatosan ötvöződik a mindennapok és a mesék világa. Rókazsolt a Margitsziget egyik fájának odújában él, egy olyan Margitszigeten, ahová varázslók járnak fürdeni, boszorkányok és minisárkányok népesítik be a lapokat, és mindennapra akad valamilyen kaland.

Most például az első részből megismert Banyabarbi tér vissza, hogy bosszút álljon Rókazsoltékon. Egy különleges varázsfőzetre, és rengeteg baráti összefogásra lesz szükség, hogy a barátok legyőzhessék Banyabarbit, de közben zajlik körülöttük a nyár: Varjúsanyi operaénekesi leckéket vesz, Macskabalog és Macskarozál randevúzni járnak, Rókazsolt odújában pedig egyre gyűlnek a strandolók elhagyott kincsei.
Mi minden történik a Margitsziget árnyas fái alatt? Tedd a kosaradba a könyvet, és megtudod!

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák - Rofusz Kinga illusztrációival

amikor_meselni_kezdtek_a_fak_borito_1000px.jpgAlíz nagyon szeret a dédimamájával a Városligetben sétálni. A vagány, zöld bőrkabátos, mindig csinos dédi, aki méghozzá délutánonként olaszul fejt képregényt, és kétnaponta úszni jár az, aki mindig meghallgatja Alízt, és segít megoldásokat találni a problémáira.

Mindketten feldühödnek, amikor a Liget átépítésekor kivágják a kedvenc nyárfájukat, amely még Dédinél is idősebb volt! Szerencsére Dédi ismeri a titkot, hogy hogyan lehet a fák évgyűrűinek segítségével időutazni. Ellátogatnak a milleniumi ünnepségre készülő Budapestre, a második világháború által súlytott Városligetbe, egy május elsejei ünnepségre, és még rengeteg másik idősíkra is.

Alíz szemei előtt pedig nem csak Budapest évszázados történelme, hanem a családjának története is megelevenedik. Gimesi Dóra könyve biztos, hogy az olvasók egy-két elfeledett családi történetét is segít majd feleleveníteni!

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli – A lovastúra - Kőszeghy Csilla illusztrációival
kockacukor_lovastura_borito_1000px.jpg
A Kockacukor lovassuli diákjai most ismerkednek az izgalmas western-stílusú lovaglással, és amikor már elég ügyesnek érzik magukat, egy több napos lovastúrára mennek Pali bácsi vezetésével.

Minden gyerek álma egy valódi lovastúra, sátorozással, patakban fürdéssel, és persze rengeteg kalanddal. Pont ezeket az igazi lovas élményeket hozzák közelebb az olvasóhoz a Kockacukor lovassuli-könyvek!

És bár akadnak balesetek, összezördülések, de mire a túra véget ér, a Kockacukor lovassuli diákjai és a western lovasok - még a lovaik is! - legjobb barátokká válnak. Igazi nyári olvasmány egy igazi nyári kalandról!

Tim Collins: Sherlock Bones és a fáraó maszkja – John Bigwood illusztrációival
sherlock_bones_es_a_farao_maszkja_borito_1000px.jpg
Amikor a híres nyomozók nyaralni mennek, biztos előkerül egy ellopott gyöngysor, egy évszázados kincs vagy egypár zsaroló levél. Dr. Jane Catson, Sherlock Bones hűséges nyomozótársa hiába reménykedik abban, hogy Egyiptomban csak az árnyékban hűsölve limonádét fognak inni, mert azonnal belefutnak egy rejtélyes esetbe: valaki ellopta Tutenkandúr király aranymaszkját!

Sőt, mi több, egy szerencsétlen véletlen miatt Bones-ot gyanúsítják a lopással! De ki lehetett a valódi tettes?

Ebben a könyvben együtt nyomozhatsz a híres kutyanyomozóval, hiszen minden oldalon van egy-egy különbségkeresős, kódfejtős képrejtvény, ami csak még érdekesebbé teszi ezt a humoros, kalandos könyvet!
Tedd a kosaradba, és nyomozzatok Bones-szal közösen!

Wéber Anikó:Álmodó tornyok városa - Horváth Ildi illusztrációival

589e786a-7445-4ea4-b2df-d955434ed28f.jpeg
A Cseresznyeliget-sorozatból ismert Kitti már 13 éves, de ugyanúgy szeret álmodozni, mint az első részekben. Az viszont legvadabb álmát is felülmúlja, hogy idén Angliába látogathat a nagybátyjával és nagynénjével, és még barátai, Bianka és Barnabás is vele mennek!

Különösen fontos ez Kitti számára, hiszen úgy gondolja, az osztályközösség csak akkor fogadja be, akkor lesz ,,menő”, ha végre ő is eljut külföldre. De nem felhőtlen a nyaralása, mert megjelenik Menta, az éltanuló, aki sportol, zenél, és Kitti egyszerűen úgy érzi, mindenben jobb nála. Menta mintha ki akarná sajátítani Biankát és Barnabást...

Wéber Anikó különleges érzékenységgel beszél a kiskamaszokat érintő problémákról, mint a kiközösítés vagy a megfelelési kényszer. Olyan természetességgel hozza fel ezeket a fontos témákat, hogy a leggyanakvóbb kamasz olvasó sem érzi majd úgy, hogy ,,lelkizős” könyvet olvas.
Mi lehet a középkori tudósok által keresett ,,legnagyobb tudás"? Tedd a kosaradba a könyvet, és nyomozz együtt Kittivel!

Katharina von der Gathen: Anybody - Anke Kuhl illusztrációival

anybody_vedoborito_1000px.jpg
Minden ember egyedi. Soha senki nem volt még pont olyan, mint te. És soha senki nem lesz újra pont olyan. Elég nehéz ebbe belegondolni, nem? Főleg akkor, ha még te sem tudod teljesen, milyen vagy valójában. Pár hónap alatt megnyúlsz, előjönnek az arcodon a szeplők, olyan gyorsan nő a lábad, hogy havi program a cipővásárlás, és azokat a dolgokat is kínosnak találod, amiket pár hónapja még szerettél. Szóval kamaszodsz.

De mit is jelent ez igazából? Az Anybody című könyv hatalmas türelemmel és megértéssel magyarázza el a testünkben végbemenő folyamatokat, anélkül, hogy ciki lenne a fiatal olvasók számára. De nemcsak gyerekeknek, kiskamaszoknak szól, hanem, ahogy a címe is mutatja – mindenkinek.
Érdekel, hogy hogyan működik az emberi test? Érezted már valaha magad rosszul a bőrödben? Volt már olyan, hogy tükörbe néztél, és tetszett, amit látsz? Szoktál vicces ruhákat hordani? Ha ezekre a kérdésekre a válaszod IGEN, tedd a könyvet a kosaradba!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek