Ha Ünnepi Könyvhét, akkor ott vagyunk!

Csodás könyvek várnak rád!

Mint minden évben, 2024-ben is találkozhattok velünk az Ünnepi Könyvhéten. Idén különösen gazdag repertoárral várunk, ismerd meg az újdonságainkat! Bölcsis korosztálytól egészen a kamaszokig van friss és ropogós olvasmányajánlatunk. A tapasztalat pedig azt mutatja, a felnőttek sem tudnak ellenállni egy-egy különleges kiadványnak. Olvass tovább!

Bölcsiseknek-ovisoknak

ki_lakik_a_tojasban_borito_1000px.jpgPásztohy Panka: Ki lakik a tojásban?

Gyönyörű, színes képeivel és aranyos kisállataival (ki tudna ellenállni egy kacsacsőrű bébinek?) a Ki lakik a tojásban? hamar a legkisebbek kedvencévé válhat. Minden oldalra egy kérdés és egy tojás jut, amire a tizedik újraolvasásnál már gyerekünk is fejből kiabálja be a választ. Emellett aranyos állatbébiket nézegethetünk minden páros oldalon, ami kiváló beszélgetésindító a legkisebbekkel: hol lakik a pingvin? Mit eszik a kiscsibe? Hol lakik a kígyó? - ezzel fejlesztve a kicsik szókincsét is!

Ki lakik a tojásban? A csibe. A pingvin. A teknős. A ... kicsoda?! Egy vicces meglepetés is lapul a könyvecskében, amire a mindenre felkészült szülők sem számítanak. Ettől lesz a Ki lakik a tojásban? a picik és szüleik kedvence is.

Dobd a kosaradba!a170220e-fc1c-4a91-a2d7-db60b9b8cd5f.jpegBerg Judit – Agócs Írisz: Maszat, a tűzoltó

Ha a legvagányabb Maszat-könyvet keresed, szerintük ez lesz az. Maszat mindent megtud a tűzről, a tűzoltásról, a tűzcsapról, a tömlőről, a tűzoltóautóról... Nem is soroljuk tovább, nézd, micsoda mesék kaptak helyet ebben a TŰZpiros kötetben!

Maszatnak feltűnik egy egészen furcsa piros oszlop az utca közepén. Barátaival, Sárival és Misivel megpróbálják kitalálni, vajon mi lehet az a valami. Misi például elmeséli, hogy a garázsuk mellett is van egy, így biztosan arra való, hogy ne parkoljon oda senki. Szerencsére Hóchóc elárulja, hogy az egy igazi tűzcsap. És hogy hogyan kell használni? Kiderül élesben, amikor kigyullad a fészer! Most már Maszaték is tudják, mire jó a tűzcsap.

Itt persze nem állhatunk meg a tűzoltós történetekkel: irány a tűzoltóság! A mesekönyv második történetében Kornél mindent elmesél a tűzoltóautókról, a szerszámokról, az állomásról és arról, hogyan kell szakszerűen eloltani a tüzet, ha baj van. Maszat el is határozza: ha nagy lesz, ő is tűzoltó lesz!

Szerezd be itt!


pitypang_nagyieknal_borito_1000px.jpgPásztohy Panka: Pitypang nagyiéknál

Nagy esemény történt Lili életében: először alszik anyáék nélkül a nagyiéknál! Persze vele tart Pitypang, a hűségs kiskutyája is.

A vidéki háznál csupa fantasztikus élményben lesz része: fára mászik az unokatestvérével, tyúkokat etet, cseresznyét lógat a fülére – Pitypang pedig új barátjával együtt ugathatja végre a holdat a meleg nyári éjszakákon.

Első nagyszülős nyaralásokhoz kihagyhatatlan mesekönyv a Pitypang nagyiéknál, de akkor is imádni fogjátok, ha a vidéki élet hangulatában szeretnétek elmerülni. Vagy csak kíváncsi a párévesed: „Anya, mi az a nyaralás?”

Rendeld meg még most!


macibocs_borito_1000px.jpgKiss Ottó – Szalma Edit: Macibocs óvodába megy

A hétköznapok meséi megerősítik a gyerekeket abban, mi hogyan folyik a világukban. Sokszor a gyerekek maguk játsszák újra plüssállataikkal, kisautóikkal, babáikkal, hogy mi is történt velük aznap az óvodában. És milyen jó, ha az esti mesélésnél is előkerülhetnek a napi kalandok!

Macibocs pont ilyen. Ugyanaz történik vele, ami a gyerekeddel: reggel rollerrel megy az óvodába, piknikezni megy a szüleivel, új ruhát vásárol neki az anyukája... Azzal az egy különbséggel, hogy a gyereked nem alszik téli álmot 3 hónapon keresztül! (Akkor is, ha ez néha jól esne mindkettőtöknek)

A dolgok rendje a kerete ennek a mesekönyvnek: az évszakok, a napirend, a biztonság. Macibocs focizik, gyümölcsöt szed, frizbizik, játszik. Kerékpártúrára indul a családjával, farsangra készülődik, vagy téli készletet gyűjtöget. Szerethető és megélhető, jólesik az ő élete felől rálátni a magunkéra.

Tedd a kosaradba!


image.pngBodor Panna – Fodor Anikó: Széna Bogi és az óriás görögdinnye

A vakációzás leglelkesebb szerelmese biztosan Széna Bogi. Ha a te gyereked is visszaszámol, hányat kell még aludni a nyaralásig, akkor a Széna Bogi és az óriás görögdinnye lesz a tökéletes olvasmány számotokra!

Bogi a szüleivel elutazik a nagyszülők nyaralójába, és a kislány meg is van róla győződve: ez a világ legeslegjobb helye! Hiszen itt lehet strandolni a Fekete-Körösnél, sétálni apával az erdőben, tenyérrel festeni anyával, virágot szedni a gáton a mamával vagy kártyázni a papával. De ami a legfontosabb: itt nem kell a dinnyét kockákra vágva enni, az egész fej csupa maszat lehet a lédús, hideg gyümölcs édes levétől!

Szerezd be most!


boldog_szulinapot_elefant_borito_1000px.jpgCzernák Eszter – Monszport Vivienn: Boldog szülinapot, elefánt

Melyik gyerek ne várná a születésnapját? Panka is már hetek óta számolja, mennyit kell még aludni a nagy napig. Főleg, mert születésnapi ajándékként állatkertbe mennek!

Panka és a szülei egy kincskeresős térkép segítségével végigjárják az állatkertet, és közben az olvasók is sok mindent megtudhatnak az ott élő állatokról, attól kezdve, hogy mit esznek a flamingók addig, hogy hány percet bír a víziló a víz alatt.

Kísérjétek el Pankát a szülinapi kirándulásra és tudjátok meg, milyen meglepetéssel készült Apa és Anya!

Rendeld meg itt!babaroka_vakacioja_borito_1000px.jpgKiss Judit Ágnes – Egri Mónika: Babaróka vakációja

Mamaróka úgy dönt, hóna alá csapja a három gyereket: Babarókát, Aprókát és Kiscicát – Babaróka legjobb barátját –, és elviszi őket két hétre nyaralni a kicsi erdei házikójába, Liklakba. A házikóhoz utólag lett hozzáépítve a fürdőszoba, épphogy elfér benne két ágy, egy kicsit be is ázik, a kertjét pedig lehetetlen rendben tartani, mert állandóan visszafoglalja az erdő.

Babaróka szerint azonban mégis ez a legjobb hely a világon! A hatalmas fák alatt fantasztikus kuckót lehet építeni, az eső után előbújó csigáknak pikniket rendeznek a szomszédos réten, és bár későn sötétedik, a Liklakban mindig fenn szabad maradni megnézni a csillagokat. És akkor még nem is beszéltünk a tábortűz fölött pirult kenyérről és az utánozhatatlan dinnyelakomáról a verandán!

De Liklak nem csak ezért különleges hely. Kiscica, aki valamiért ezen a nyáron mindig morgós és szomorú, itt meg tudja osztani Babarókával, mi bántja. Babaróka és Mamaróka pedig mindent megtesznek, hogy megnyugtassák és jobb kedvre derítsék Kiscicát.

Tedd a kosaradba!


minimo_borito_1000px.jpgMrena Julianna – Szert-Szabó Dorottya: Minimó

Mi közeleg itten? Borzasztó a karma, Rettentő állkapcsa, s rémes fogak rajta... Na nem, ez nem a Graffaló, hanem a félelmetes Minimó, az éjszakai rém! Mindkét verses mesében közös, hogy arról szól, hogyan győzzük le a félelmeinket, és az is, hogy hamar a gyerekek kedvencévé válnak.

Miért félünk a sötétben? Mert megnőnek az árnyékok, recseg a padló, valami (vagy valaki?) a sarokban sustorog, valami koppan az ablakon... ő a félelmetes Minimó! Vegyétek kézbe a Minimót, ami a legjobb, ami egy sötétségtől félő ovissal és kisiskolással történhet!

Mi történik, ha elkapjuk Minimót? Ha a félelem egyszer csapdába esett, a nappali fényben tökéletesen szemügyre vehető. Innen nézve már talán nem is olyan ijesztő... Kicsoda hát Minimó?Rendeld meg most Mrena Julianna könyvét, és megtudod!a_csodalatos_nagyapo_borito_1000px.jpgSimonfalvi Ancsa – Török Bianka: A csodálatos nagyapó

Egy felejthetetlen vakációhoz nem kell sok: csak utazzatok el nagypapáékhoz! Egyetek pampuskát, palacsintát, igyatok bodzaszörpöt! Hintázzatok, homokozzatok, másszatok be a kis házikóba, és engedjétek, hogy megtörténjen a csoda! És persze ne felejtsétek hallgatni este a kabócákat.

Simonfalvi Ancsa meséje egy békés, szinte mozdulatlan nyári vakáció története, melyben egy rozoga bicikli, egy régi hinta és egy kunyhó jelentik a világot, ami már a nagypapa gyerekkorában is ott volt. A leírás pedig annyira ismerős, tele van finom bájjal, amit annyira jó átélni! Ugyanakkor a mesekönyv ennél még sokkal többet is kínál. A főszereplő kisfiú, Jerkó ugyanis fejest ugrik a képzelet világába, és ott elképesztő kalandokban lesz része. Ami elsőre kádnak tűnik, abból a gyermeki fantázia azonnal végtelen tengert varázsol, ahol máris indulhat egy izgalmas bújócska a halakkal, polipokkal és más tengeri élőlényekkel.

Török Bianka rajzai teszik a mesekönyvet teljessé; felválta látjuk a hétköznapi, csodaszép valóság egyszerű képeit, majd pedig a képzelet által teremtett fantáziavilág örvénylő jeleneteit. Ez a művészi képeskönyv egyszerre a gyerekek és a szülők kedvence is lehet – mindenki megtalálja benne önmagát, a saját gyerekkorát.

Rendeld meg itt!szerintem_ebben_a_hazban_lakik_egy_szellem_borito_1000px.jpgTasi Katalin – Litkei Julianna: Szerintem ebben a házban lakik egy szellem

Tasi Katalin szerző és Litkei Juli illusztrátor megmutatták, hogy minden kísértethistóriás klisé felülírható: egy kis bájjal, egy kis esendőséggel, csodaszép képekkel és szívmelengető történettel.

Tudtátok, hogy van egy picike szellem – aranyos fekete szemekkel, kopasz fejecskével és felemás zoknikkal –, aki fél a sötétben, ezért nem tud éjszaka aludni, aki maga is roppant ijedős, és aki csak arra vár, hogy valaki végre legyen otthon vele? Most eltölthet egy felejthetetlen nyarat egy igazi jóbaráttal: egy kisfiúval, aki segít a kis lidércnek megismerni önmagát.

A csodaszép mese mögött húzódik egy mélyebb, érzékeny tartalom is: felelősséget kell vállalni a másikért. Szegény kis szellemet egy perc alatt létrehozták, aztán otthagyták a sötét házban, és a kamrában álló polcon gubbasztva várta, hogy valaki visszatérjen hozzá. Ahogy a kísértetünk fogalmaz: „És arra jutottam, hogy egyáltalán nem szép dolog félősnek kikiáltani egy érző lényt, aztán meg magára hagyni egyedül egy üres házban!” Így várta az ijedős szellem az új barátját.

Gyönyörű történet gyerekeknek és felnőtteknek bizalomról, magányról, a szeretet állandóságáról és arról, hogy igazán a valakivel való szeretetben ismerjük meg önmagunkat.

Dobd a kosaradba!


Kisiskolásoknak

szornyen_szoros_baratsag_borito_1000px.jpgBendl Vera – Grela Alexandra: Szörnyen szőrös barátság

A se nem kicsi, se nem óriási, hanem inkább elég nagy erdő mélyén él Sim, a félelmetlen medve, Doles, a szörnyen szőrös kutya, Ví, a macska-enciklopédia, Jú, az egyfülű róka és Pí, a kalandvágyó leopárd. Bendl Vera varázslatos meseregénye, a Szörnyen szőrös barátság egy olyan világba vezet bennünket ahol az állatok éppúgy keresik a helyüket, mint sokszor mi is.

Sim, a félelmetlen medve nem egy átlag barlanglakó, málnafaló, morcos mackó. Egyrészt igazi konfliktuskerülő, és mindent megtesz, hogy barátai között se maradjon nyoma veszekedésnek. Másrészt pedig a történet elején egyáltalán nem is ,,félelmetlen”, hanem pont nagyon fél két dologtól: a veszekedéstől és a víztől. De mi történik akkor, amikor egy nap barátja, Pí, a puha tappancsú leopárd a folyó közepén ragad egy szikladarabon, de kijönni már nem tud? Pont egy medve méretű állatra van szükség a kimentéséhez, pedig szegény Sim már a halevésről is leszokott, csak ne kelljen a víz közelébe mennie. Ki menti meg akkor Pít?

Bendl Vera meseregénye olyan témákról szól, amik nagyon aktuálisak. Bár a könyv olvasói nem kutyák, macskák, sárgarigók és medvék, biztosan volt már olyan, hogy kigúnyolták őket, hogy nem tudták, hol a helyük, hogy ki akartak lépni a komfortzónájukból, hogy egy igazi nagy kalandra vágytak, hogy elvesztenek valakit, aki közel állt hozzájuk.

Grela Alexandra gyönyörű, színes rajzai hozzák közelebb az öt jóbarátot az olvasókhoz. Meg persze a tudat, hogy az állatszereplők ugyanazokon az örömökön és nehézségeken mennek keresztül, mint az olvasók, kicsik és nagyok egyaránt.

Rendeld meg itt!


ket_kis_dino_a_holdon_borito_1000px.jpgBerg Judit – Kőszeghy Csilla: Két kis dínó a holdon

Amikor úgy gondoltuk, hogy Berg Judit időutazó kisdínói, Trikó, Nyamm és Regina (bizony, ő is csatlakozott a régi ismerősökhöz!) már minden földrészt bejártak, akkor húznak egy váratlant, és meghódítják a világűrt! Nyamm, a kis tirex annyira be akarja bizonyítani barátainak, hogy a Hold egy nagy, kerek sajt, hogy a magyarázat hevében beindítja az időutazást, és a három barát 1969-ben landol, a Holdraszállás évében. Méghozzá pont a NASA amerikai bázisán!

Szerencsére a három űrhajós, Buzz, Mike és Neil úgy gondolják, hogy a három beszélő dinoszaurusz is a kiképzésük része, és megengedik, hogy velük tartsanak az Apollo-11 misszióján, és első dínóként léphessenek a Hold felszínére. De addig még egy egész sor kiképzés és gyakorlás vár mind a három űrhajósra, mind a három dinoszauruszra.

Berg Judit kisdínói rengeteg történelmi korban felbukkantak már, az ókori Görögországtól kezdve Amerika felfedezésének korán át egészen a modern Budapestig. Bár a részeknek van egy bizonyos kronológiája, a szerző minden könyvben felidézi az időutazók kalandjait, tehát azzal a könyvvel kezditek, amelyik éppen megtetszik. Ha gyereked épp az űrhajós korszakát éli, akkor a Két kis dínó a Holdon a legjobb választás!

Kilövésre felkészülni, úticél a kosár!


amikor_meselni_kezdtek_a_fak_borito_1000px.jpgGimesi Dóra – Rofusz Kinga: Amikor mesélni kezdtek a fák

Vannak dolgok, amikről nehéz beszélni még felnőttként is – pont ezek a dolgok azok, amikről a gyerekeknek a legtöbbet tudnak kérdezni! Emiatt a legtöbb szülő már jó előre felkészül ezekből a kérdésekből, hogy a lehető legtürelmesebben, a gyerek korához illően tudjon válaszolni. De mi történik, ha a gyerekünk olyanokat kérdez, hogy milyen volt a második világháború? Vagy milyen volt az élet a vasfüggöny mögött, és egyáltalán mi az a vasfüggöny? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra ad választ rengeteg türelemmel és érzékenységgel Gimesi Dóra most megjelent könyve, az Amikor mesélni kezdtek a fák.

Gimesi Dóra mesekönyve érzékenyen mutatja be azokat a korszakokat és az ezzel járó nehézségeket, amiket a legtöbb magyar család átélt a múlt század során. Rofusz Kinga rajzai pedig sokatmondóan ábrázolják a már letűnt korokat. A könyvet (fel)olvasva talán Apának, Anyának, Nagymamának vagy Nagypapának is eszébe jut egy-két történet a múltból. És a mese tovább szövi magát...

A csodaszép könyvet itt tudod megrendelni.


vilagkostolo_borito_1000px.jpgKalas Györgyi – Horváth Ildi: Világkóstoló

Kipróbáltátok már a kuszkuszt? És a fügét? Sárkánygyümölcsöt?

Még ha a Kalas Györgyi könyvében felsorolt összes különleges finomságot kipróbáltad már, sem biztos, hogy mindent tudsz róluk. Hányan ettünk már derelyét úgy, hogy nem tudtuk, hogy a cukros-lekváros édesség húsos batyuként kezdte valahol a mongol pusztákon!

Kilenc különleges helyszínt járhatnak be az olvasók . És nem csak említés szintjén, hanem részletekbe menően: hol mit esznek reggelire, ebédre, vacsorára? Mi számít nassolnivalónak és mi főétkezésnek? Hogyan befolyásolja a helyi éghajlat és kultúra azt, mi kerül a tányérra? Erre a sok kérdésre mind válasz a Világkóstoló!

Szerezd meg már ma!

fedezd_fel_szinyei_merse_pal_muveszetet_borito_1000px.jpgKirály Zsuzsanna – Molnár Brigitta-Sepsey Zsófia: Fedezd fel Szinyei Merse Pál művészetét!

Kicsoda igazából a lila ruhás nő, és miért visel fardagályt? Ki integet a Léghajó kosarából? Hogy nem gémberedtek el a Majális szereplői, míg elkészült a festmény? Mi van egy művész bevásárlólistáján?

Szinyei Merse Pál az egyik leghíresebb magyar festő – és egyben az egyik legúttörőbb is. Nem is gondolnád, mennyi külföldön tanult vagy saját maga által felfedezett merész újítással élt! Ebben a könyvben Szinyei művészetét nem a megszokott időrendben, hanem a festőhöz kapcsolódó témák mentén mutatjuk be, így tárul fel előtted a teljes életmű a színek, a napfény, a tanulmányok és az életrajz fontosságának megismerésével.

Ráadásul a művész világába elkísér bennünket Max, a festőt jól ismerő, vidám kutya is, aki hasznos és szórakoztató megjegyzésekkel látja el a kötetet!

Rendeld meg itt!


Kiss Judit Ágnes – Sipos Fanni: Tujaszörny és nyírfakobold
tujaszorny_es_nyirfakobold_borito_1000px.jpg
Milyen érzés lehet új gyerekként becsöppeni egy összeszokott osztályközösségbe? És fordítva, milyen lehet egy közösség tagjaként szemlélni az új osztálytársat? Ezt a kérdést járja körbe Kiss Judit Ágnes meseregénye, a Tujaszörny és nyírfakobold, bár itt nem gyerekekről, hanem az erdő titokzatos szörnyecskéiről van szó.
Habók, a nyírfakobold esti sétája során találkozik a síró-rívó tujaszörnnyel, Tutuval. Mint kiderül, Tutu otthona, az emberi díszkertekben élő tujakolónia kiszáradt, ezért világgá kellett mennie. Habók elvezeti a tujaszörnyet a nyírfakoboldok falujába, de nem gondol bele, mennyire elüt egymástól a koboldok és tujaszörnyek élete. Vajon sikerül Tutunak a nyírkobold-közösség teljes értékű tagjává válnia?

Ez a regény kötelező olvasmány minden olyan gyerek számára, aki nemrég iskolát váltott, és azok számára is, akik osztályába jött egy új gyerek. Valódi beszélgetős könyvről van szó, amely hozzájárul a gyerekek empátiájának növekedéséhez és közösségi fejlődéséhez.
Ismerd meg az erdő titokzatos szörnyecskéit!

rokazsolt2_borito_1000px.jpgRádai Andrea – Sipos Fanni: Rókazsolt és a különleges kedd

Ismeritek Rókazsoltot? Rókazsoltot, aki a Palatinus strand egyik vén fája alatti üregben lakik? Rókazsoltot, aki a strandon hagyott tárgyakat gyűjti, a fél pár papucstól kezdve a varázssüvegig? Rókazsoltot, aki helyet kapott az Év Gyerekkönyve díj 2024 shortlistjén kalandjaiért, amelyek a Rókazsolt a Margitszigeten című könyvben jelentek meg? Igen, pont ugyanarról a Rókazsoltról van szó. Vajon mibe keveredett már megint?

Varjúsanyi úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, operaénekes lesz belőle. Rókazsolt még sohasem látott éneklő varjút, de azért támogatja barátját a döntésében. Az olvasó azt gondolhatná, hogy ez a könyv arról szól majd, hogyan lesz Varjúsanyiból világhírű operasztár, de nem erről van szó!

Rádai Andrea könyvében pont az a nagyszerű, hogy mennyire emberközeli. Általában nem úgy sülnek el a főszereplők kalandjai, ahogy előre gondolták... Hiszen az énektanulás kellős közepén derül ki, hogy az előző részben megismert Banyabarbi félelmetes bosszút tervez, mert Rókazsolték keresztülhúzták gonosz terveit. Rókazsoltnak minden ügyességére, és az összes barátja segítségére szüksége lesz, hogy megelőzzék a gonosz banyát. Vajon sikerül nekik?

Tudd meg mihamarabb, és rendeld meg most!kockacukor_lovastura_borito_1000px.jpgVadadi Adrienn – Kőszeghy Csilla: Kockacukor lovassuli – A lovastúra

Mi is imádjuk a lovakat, de ezeknek az állatoknak az igazi rajongói a kisiskolások. A te gyereked is csillogó szemmel beszél róluk? Csak lovakat rajzol, színez éjjel-nappal? Akkor a Kockacukor lovassuli-sorozat a legnagyobb kedvencetek lehet! Jó hírünk van: megérkezett a negyedik rész is, melyben Csutiék egy igazi lovastúrára indulnak!

Vadadi Adrienn lovas sorozatáért rajonganak a gyerekek! Imádják a kalandos történeteket, és hogy meghallgathatják a lovacska gondolatait is – bizony, egyszerre látjuk a történéseket Csuti, a kislány szempontjából, majd pedig a ló szemszögéből is. A lovardában szövődő barátságok (psszt: már talán szerelmek is?) pedig roppantul izgatják a gyerekek fantáziáját. Egyszóval tökéletesen tudnak azonosulni a főszereplővel, akivel nagyon izgalmas és szórakoztató dolgok történnek egy igazi lovardában.

Csuti is nehezen hitt a fülének, mikor megtudta, milyen különleges kalandban lehet része. Egy igazi lovastúrára mehet Pali bácsiékkal és a lovardai legjobb barátokkal. Ennél izgalmasabbat el sem lehet képzelni! Pedig a valóság még ennél is fantasztikusabbra sikerül, tele csodás meglepetésekkel, örök élményekkel. Aludtatok már jurtában? Fürödtetek már lóval a tóban? Csutiékkal most ti is átélhetitek ezt a csodálatos élményt!

Szerezd be itt!
Kiskamaszoknak

szinhaz_a_felhold_arnyekaban_borito_1000px.jpgMészöly Ágnes: Színház a félhold árnyékában

A Királyné Violájából az olvasók által már ismert Betti és Kende úgy döntenek, visszaruccannak Mátyás korába egy laza szilveszteri kirándulásra. Sajnos Krisztin, a nyolcadikos Tiktok-influenszer kilesi őket, és nem szeretne kimaradni a buliból.

Ezzel persze tönkreteszi a hetedikes időutazók terveit, és ügyetlenkedésével mindenkit egy másik korba repít. Másodpercek alatt kerülnek törökök, németek, majd magyarok fogságába, és csak ezután derül ki számukra, hogy nem véletlen a kavarodás: a három részre szakadt Magyarországra kerültek, pontosan 1651-be!

És közben kavarog körülöttük a történelem, Rákóczi Zsigmond, az erdélyi fejedelem öccse esküvőre készül, a sárospataki kollégiumban színdarabot rendeznek, de a Habsburgok és a törökök is tudnak a közelgő eseményről...

Mészöly Ágnes regénye akkor is magával ragadóan érdekes, ha nem érdekel a töri, hiszen a főszereplők közti kémia, a humoros és lebilincselően kalandos részek letehetetlenné teszik a könyvet.

Szerezd be te is!

f27de2d3-ab8a-4779-9f55-7da412e43164.jpegVadadi Adrienn – Fodor Katalin: Az Örökkön Örökké Fa

Mi történik velünk halálunk után? Talán angyalként lóbáljuk a lábunk a felhők szélén az örökkévalóságig? Vagy eltűnünk a semmibe? Vagy inkább a mindig vidám, rózsaszín egű Valaholba kerülünk, ahol megszűnik minden betegség?
Vadadi Adrienn regényének főszereplője, Szille ez utóbbit gondolja.

Szille úgy érzi, családjában valamiféle titok lappang, amiről senkivel nem tud őszintén beszélgetni, még szeretett nagypapájával sem. Dió, mint mindenki Valaholban, alig várja, hogy emberként újraszülethessen, de nem áll rá készen. Állandóan visszahúzza valamilyen nehéz, rég elfeledett titok.

Mindkettejüknek el kell indulnia egy úton, amely kanyargós és göröngyös, hogy fényt derítsenek a titokra, amely összeköti őket. Mindannyiunk családjában vannak olyan dolgok, amelyekről nem szívesen beszélünk. Ezek feldolgozásában segíthet Az Örökkön Örökké Fa, amely kiváló családi párbeszédindító.

Tedd a kosaradba!Vészits Andrea – Bölecz Lilla: Agáta és a jegenyenyár ef93eeb1-757a-4988-b04b-caf342cfb8d8.jpg

Agáta biztos benne, hogy a szomszéd néni egy gonosz boszorkány, aki szabadidejében varázsfőzeteket gyárt titkos laboratóriumában. A háztulajdonos egy még gonoszabb, tetovált varázsló. A közeli erdő szélén barátságos manócskák laknak. Amikor a gonosz boszorkányhoz egy Agátával egykorú fiú költözik, Agáta alig várja, hogy megmutassa neki is a varázsvilágát. Nyár Jakab viszont nem olyan, mint az Agátával egykorú gyerekek – ami nem baj, mert Agáta sem különbözhetne jobban a többiektől.

Hogy kerülnek mindebbe a fák? És kik azok a sötét lúdvércek, akik Nyár Jakabot próbálják elrabolni?

Vészits Andrea regénye egy megrendítő történet elfogadásról, barátságról, családról, krónikus betegségekről, gyászról. Igazi beszélgetős könyv - és hamarosan érkezik a polcainkra! Rendeld meg most!589e786a-7445-4ea4-b2df-d955434ed28f.jpegWéber Anikó: Álmodó tornyok városa

Kitti ebben a könyvben már hetedikes, de ugyanúgy imád álmodozni, mint az első részben. Alig várja, hogy a nyarat legjobb barátnőjével, Biankával töltse, és Barnabással, akihez romantikus érzelmek fűzik. Egyáltalán nem bánja, hogy idén nyáron is Cseresznyeligeten vakációzik, még akkor sem, amikor kiderül, hogy az osztálytársnői idén is menő táborokban vagy külföldön töltik a nyarat.
Elképzelhetjük, mennyire meglepődik Kitti, mikor megtudja, hogy az egész vakációt Angliában töltheti, az Álmodó tornyok városában, mert nagybátyja ott kapott munkát egy magyar étteremben. És ami még izgalmasabb, Bianka és Barnabás is velük tart!

Minden tökéletes lenne, ha fel nem bukkanna Menta, aki néha kedves és mosolygós, néha pedig morcos és visszahúzódó. Sportol, több nyelven beszél, kiváló tanuló, és úgy tűnik, mindent megkap, amit csak kíván. Kitti úgy érzi, hogy versenyezni kell vele Bianka és Barnabás barátságáért, és ő áll vesztésre...

Mindeközben titokzatos üzenetek bukkannak fel a szállásukon, és egy rég holt diák szelleme meg akarja találni a kincset, amit életében elrejtett.

Ne várj tovább, itt rendeld meg!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!